Nouă atenționare meteo: Ninsorile vor continua în cea mai mare parte a țării

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii spun că ninsorile vor continua în cea mai mare parte a țării și se ve depune un nou strat de zăpadă, iar în estul, centrul și sud-estul țării se va forma polei.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, luni, o nouă informare potrivit căreia de la ora 12.00 și până marți la aceeași oră vor fi ninsori și se va depune un nou strat de zăpadă.

Ninsorile din ultimele ore au creat deja probleme în mai multe județe din țară, cele mai afectate zone fiind Timiș, Vrancea, Bihor, Sibiu şi Brașov. Localități întregi au rămas fără curent electric, școlile și grădinițele fiind închise.

De asemenea, cursele de pe aeroportul din Sibiu au avut întârzieri de peste o oră, iar în Hunedoara au fost emise avertizări de avalanșă.

Luni mai multe județe se află sub cod galben de ninsori. Sunt vizate județele Bacău, Vrancea, Galați, Cluj, Dâmbovița, Prahova și Maramureș, unde avertizarea este valabilă până la ora 12.00. Până la ora 15.00 sunt sub cod galben județele Argeș, Olt și Vâlcea, unde continuă să ningă, depunându-se un strat de zăpadă de 10-20 de centimetri.

Amintim tuturor șoferilor că nu ar trebui să aștepte apariția zăpezii sau venirea lui Moș Crăciun pentru a trece la anvelopele de iarnă.

Când ar trebui să trec la anvelope de iarnă?

De la începutul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii aprilie, acestea fiind cele mai friguroase luni. Dacă temperatura scade sub 7°C, anvelopele de iarnă vor performa mult mai bine decât cele de vară.

Adaugati comentariu