Șoc: Noua Dacia Duster nu va avea și o versiune cu 7 locuri

Noua Dacia Duster se apropie de debutul oficial, programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt (14-25 septembrie). A doua generație a SUV-ului compact nu avea, însă, și o versiune cu șapte locuri, susține un oficial Dacia.

Deși bursa zvonurilor anunța drept o certitudine varianta Grand Duster, cu ampatament alungit și trei rânduri de scaune, directorul de vânzări și marketing Dacia la nivel mondial, Francois Mariotte, a dezvăluit că producătorul argeșean nu plănuiește, de fapt, să lanseze un astfel de model.

„Prioritar în procesul de înnoire al lui Duster a fost să păstrăm toate punctele forte ale actualului model, iar unul dintre acestea este șasiul sau platforma. Atunci când încerci să transformi o mașină gândită ca un vehicul cu cinci locuri într-unul cu șapte locuri vei pierde gabaritul compact și aptitudinile 4×4 ale acesteia. Știu că există numeroase discuții pe tema unui Duster cu șapte locuri. Dar, nu plănuim așa ceva.”, a declarat Mariotte, citat de revista britanică AutoExpress.

Dincolo de negarea existenței unei viitoare versiuni Grand Duster cu șapte locuri în programul de modele Dacia, directorul comercial al brandului de la Mioveni a dat și o veste bună, confirmând lansarea noii generații la Frankfurt, peste mai puțin de două luni.

Așa cum anunță și Francois Mariotte, noua Dacia Duster va păstra platforma B0 a actualului model, urmând să facă, însă, un pas semnificativ înainte în ceea ce privește confortul și finisarea. Garda la sol va fi în continuare generoasă, în timp ce tracțiunea integrală și o transmisie EDC cu dublu ambreiaj și șapte trepte vor fi disponibile opțional. Noua Dacia Duster va fi oferită în două variante pe benzină și două diesel: 1.2 TCe/115 CP sau 130 CP, 1.5 dCi/110 CP, 1.6 dCi/130 CP.

Adaugati comentariu