Noua Dacia Spring poate fi comandată în România

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând de pe 18 aprilie 2024.

Primul model electric al mărcii Dacia, Spring, poate fi comandat începând cu 18 aprilie 2024. Conform oficialilor mărcii, noul Spring – în speță un facelift puternic modificat la nivel de design și tehnologie – prezentat în premieră publicului cu ocazia ediției din 2024 a salonului auto de la Geneva, este disponibil în toate toate showroom-urile mărcii din România.

Gama Dacia Spring este construită pe trei niveluri de echipare – Essential, Expression și Extreme. Mașina este diponibilă cu motorizarea de 45 CP pentru versiunea Essential și cu motorul de 65 CP (48 kW) pentru versiunile Expression și Extreme.

Prețul de bază, cu TVA, al modelului este de 10.990 euro pentru versiunea Essential 45 și urcă până la 13.990 euro, tot cu TVA inclusă, pentru versiunea de top Extreme Electric 65, prin Programul Rabla Plus si oferta speciala Dacia Finance.

Totodată, Dacia demarează campania „Un an fără griji” cu o ofertă dedicată versiunii Spring Extreme. Orice client care comandă Dacia Spring în echiparea superioară până la data de 31 mai 2024 va beneficia de un discount suplimentar de 400 de euro. Cei de la Dacia notează că acesta este „echivalentul unui an de electricitate gratuit”.

Clienții pot comanda noul Spring și online, pe platforma de e-commerce Dacia România. Primele livrări sunt așteptate să aibă loc în luna septembrie.

Este important de menționat că, la anunțarea prețurilor pentru acest model, pe 5 aprilie, Dacia menționa ca preț cu TVA pentru versiunea Essential 45 suma de 16.900 euro (11.800 prin Rabla). Pentru Expression 65 prețul cu TVA era de 18.900 euro (13.800 prin Rabla), iar pentru Extreme Electric 65 suma solicitată clienților era de 19.900 euro (14.800 euro prin Rabla). Acele prețuri nu includeau însă oferta Dacia Finance.

Cu o nouă identitate vizuală, „împrumutată” de la ultima generație a modelului Duster, micul model electric are un aspect mai robust și cu mai multă personalitate. Conform oficialilor mărcii, „designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară”.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu două difuzoare, conexiune Bluetooth și un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10 inchi care încorporează navigația. Oferind servicii gratuite până la opt ani, aceasta integrază informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2). Astfel, Dacia Spring are în dotare frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall).

– Prețuri Dacia Spring 2: de la 16.900 euro, în România
– Xavier Martinet, Dacia: Nu ne aflăm în punctul de a decide schimbarea locului de producție pentru Spring

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top