Noua familie smart electric, debut mondial la Paris

Este pentru prima oară în istorie, când toate variantele smart vor dispune de motoare electrice, alături de cele cu ardere internă. Așteptăm întreaga familie smart electric pe șoselele din Europa în prima parte a anului viitor. 

Nemții ofereau deja variante de propulsie electrică pentru modelele fortwo, în versiunile coupe și cabrio. În viitorul apropiat, însă, chiar și varianta cu 4 uși, forfour, va beneficia de propulsor electric. smart va deveni, astfel, primul constructor de mașini din lume, care oferă atât variante cu aprindere, cât și variante electrice pentru toate modelele din gamă.

Toate cele trei modele vor fi puse în mișcare de același motor, fabricat de Renault în uzina din Cleon, în nordul Franței. Bateriile, în schimb, vor proveni de la Deutsche ACCUMOTIVE, un brand aflat sub umbrela Daimler, care a produs și acumulatorii fostei generații smart fortwo electric, lansată în 2012.

Și încă un amănunt: arhitectura ”totul spate” a modelelor smart este foarte potrivită pentru adoptarea acestui gen de propulsie. Și asta deoarece combinația dintre cuplul maxim al motorului electric, disponibil de la 0 rot/min., și greutatea scăzută a caroseriei, este mult mai eficientă în cazul propulsiei decât în cel al tracțiunii.

2017 smart electric

Premiera mondială a noii generații de mașini electrice produse de smart va avea loc la Salonul Auto de la Paris, în luna octombrie. Bazându-se pe succesul uriaș pe care-l au modelele smart electric pe piața americană, brandul german va lansa versiunea  fortwo în Statele Unite imediat după prezentarea mondială. Și asta pentru că 25% din totalul smart-urilor din precedenta generație vândute în SUA, au fost echipate cu motoare electrice.

Comenzile pentru toate variantele electrice vor debuta în Europa în prima parte a anului viitor.

Adaugati comentariu