Noua generație BMW Seria 7 a intrat în producție la Dingolfing

BMW anunță startul producției de serie pentru noua generație a modelului Seria 7 la uzina sa din Dingolfing, Germania.

BMW Seria 7 a intrat în producția de serie, urmând ca primele exemplare să fie livrate către proprietari în toamna acestui an. Este a șaptea generație a modelului de lux din Bavaria și pentru prima dată există și o versiune complet electrică numită BMW i7.

BMW Seria 7 este în producție

BMW i7 a fost expus la București în cadrul unui eveniment special unde a fost prezentat presei și potențialilor clienți. Versiunea integral electrică BMW i7 va debuta pe piața europeană până la finalul acestui an. Preţul de bază este 111.300 euro fără TVA (132.447 euro cu TVA) pentru un sistem cu două motoare care oferă în total 544 CP.

Atât versiunea electrică, cât și cea cu motorizări conveționale sunt produse pe linia de asamblare a uzinei de la Dingolfing, Germania. Alături de Seria 7, aici mai sunt produse modelele Seria 5, Seria 8 și SUV-ul electric BMW iX. Componentele sistemului de propulsie electric a BMW i7 – în special bateria de înaltă tensiune şi propulsia electrică compactă – sunt produse tot la Dingolfing. Asemenea celor de la BMW iX, BMW i4 şi BMW iX3, acestea sunt fabricate în apropiere, în Centrul de Competenţă pentru Producţia Sistemelor de Propulsie Electrice al BMW Group.

Uzina din Dingolfing este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie pe care BMW Group le are pe mapamond şi cea mai mare din Europa. În fiecare zi, aproximativ 1.600 de automobile BMW Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8 şi noul model electric BMW iX părăsesc linia de asamblare a uzinei auto 2.4. În 2021, uzina a produs aproximativ 245.000 de automobile.

Pentru a putea produce noua Serie 7 la uzina din Dingolfing, grupul german a investit 300 milioane de euro.

Via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top