Noua generație Honda Jazz se pregătește de debutul european

Salonul Auto de la Paris din octombrie va fi scena a două lansări pentru producătorul nipon. Săptămâna trecută a fost anunțat debutul crossover-ului de clasă mică HR-V, iar acum a venit rândul modelului pe care este bazat, noua generație Jazz.

Se intampla destul de rar ca producatorul nipon sa lanseze concomitent doua modele pe piata europeana, asa ca Salonul Auto de la Paris de anul acesta va avea o insemnatate importanta pentru Honda. In conditiile in care atat Insight cat si CR-Z au fost retrase de piata, gama Honda necesita un suflu nou, iar cele doua modele de clasa mica au toate sansele sa intoarca o parte din reflectoarele industriei spre standul niponilor.

Desi oficialii Honda au prezentat noile premiere drept prototipuri pentru piata din Europa, ele se afla la un stadiu destul de avansat de dezvoltare, cu atat mai mult cat ambele modele sunt deja comercializate pe anumite piete mondiale, dintre care amintim SUA si Japonia.

Generatia a treia a lui Jazz este construita pe noua platforma globala compacta a marcii ce a generat, printre altele, o crestere in dimensiuni (+15 mm lungime, +30 mm ampatament). Solutia constructiva inovatoare cu rezervorul de carburant plasat in partea din fata a masinii a fost pastrata si prin urmare Jazz este beneficiaza in continuare de sistemul Magic Seats ce permite rabatarea pe verticala a banchetei. Volumul de incarcare nu a fost inca divulgat, dar ne asteptam la valori de top pentru segmentul mic.

Pentru inceput, noul Jazz va fi propulsat de o versiune imbunatatita a motorului pe benzina de 1,3 l i-VTEC ce a fost incadrat in familia Earth Dreams, iar clientii pot opta fie pentru o transmisie manuala cu 6 trepte, fie automata CVT.

Adaugati comentariu