Noua generație Jetta, acum și pentru europeni

Ambițiile globale ale lui Jetta nu se mai potriveau cu imaginea de Golf cu portbagaj așa că noua generație abordează o linie proprie de design.

Noua generatie Jetta a fost lansata acum un an pe piata din America de Nord, acolo unde sedanul a castigat un numar important de adepti. Anul trecut spre exemplu divizia VW din State a vandut aproape 110.000 de unitati Jetta, o cifra impresionanta pentru un model cu radacini europene. 

Ca si in cazul lui Fluence, al carui design de detaseaza de versiunea hatch, noua Jetta a primit o identitate vizuala proprie. Desi trasaturile de design caracteristice marcii au ramas, linia mediana dar mai ales partea spate au fost desenate special pentru Jetta care a crescut in dimensiuni de la 4.55 la 4.64 plasandu-se intre Golf (4.2 m) si noua genratie Passat (4.77 m). Castigul in materie de spatiu interior se resimte in special pe bancheta, acolo unde genunchii pasagerilor beneficiaza de 6.7 cm in plus fata de generatia precedenta.

Imbunatatirile aduse fata de versiunea comercializata in State implica modificari aduse la nivelul suspensiei dar in special la interior, acolo unde materialele se prezinta in ton cu hatch-ul Golf. In traducere libere, suprafetele din plastic prezinta o textura placuta, imbinarile sunt precise iar ergonomia exceleaza in stilul caracteristic VW. 

Noua Jetta va fi comercializata in trei niveluril de echipare (Trendline, Confortline si Sportline). Pretul de pornire anuntat (momentan doar pentru piata din Germania) este de 20.900 euro, valabil pentru motorul 1.2 TSI 105 CP in echipare Trendline. Lista de motorizari cuprinde patru motorizari pe benzina (1.2 TSI 105 CP, 1.4 TSI 122 CP, 1.4 TSI 160 CP, 2.0 TSI 200 CP) si doua unitati diesel 1.6 TDI 105 CP si 2.0 TDI 140 CP.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top