Noua generație Skoda Fabia: de la 15.175 euro în România

Noua generație a modelului Skoda Fabia poate fi comandată și în România, prețul de pornire fiind de 15.175 euro pentru echiparea Ambition.

A patra generație a modelului de clasă mică Skoda Fabia a fost lansată în această vară. Clienții din România pot comanda deja noul model, având la dispoziție nouă niveluri de echipare și trei motorizări pe benzină. Fabia a făcut trecerea la noua platformă MQB-A0 din cadrul Grupului Volkswagen, o arhitectură comună cu Audi A1 Sportback, Seat Ibiza și Volkswagen Polo.

Modelul este acum cu 111 mm mai lung ajungând la 4108 mm și mai lat cu 48 mm. Mai important, ampatamentul a crescut la 2564 mm, ceea ce îmbunătățit semnificativ spațiul interior și volumul de încărcare al portbagajului, care este acum cu 50 litri mai mare, ajungând la 380 litri.

Skoda Fabia – generația a patra

În România, modelul Fabia poate fi ales în variantele Ambition și Style, iar motorizarea disponibilă este cea de 1.0 litru cu trei cilindri în trei versiuni de putere. Ulterior, este posibil să fie adăugat în gamă și motorul 1.5 TSI de 150 CP.

Până atunci, putem alege motorul 1.0 TSI în variante de 95 sau 110 CP, iar versiunea de bază dispune de același motor, dar în varianta aspirată numită 1.0 MPI ce oferă 80 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte pentru motoarele cu puteri sub 100 CP, iar pentru 1.0 TSi de 110 CP se poate opta între cutia de viteze manuală cu șase trepte sau automată DSG cu șapte trepte.

În echiparea de bază, Fabia oferă faruri Basic LED, jante oțel de 15 inch, volan îmbrăcat în piele, aer condiționat, Lane Assist, computer de bord, Radio cu display color de 6.5 inch, scaune față încălzite, oglinzi electrice și Hill Hold Control.

Via Skoda

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top