Noua generație Skoda Fabia nu va mai avea versiune Combi

Skoda renunță la versiunea Combi a modelului Fabia pentru a face loc unor viitoare modele electrice ce vor fi lansate în gama constructorului ceh.

Deși la lansarea actualei generații Skoda Fabia, constructorul din Mlada Boleslav anunțase și o versiune break ce urma să fie lansată în 2023, planurile au fost modificate.

Skoda Fabia Combi dispare din ofertă

Încă nu există un anunț oficial, dar publicația britanică Autocar citează un oficial al mărcii Skoda care spune că a patra generație Skoda Fabia nu va mai fi declinată și în versiune break. Decizia de a renunța la varianta suplimetară de caroserie este legată de viitoarea normă de poluare Euro 7 și de planurile companiei din Cehia de a lansa alte trei modele electrice până în 2030.

Comunicatul citat de presa britanică spune: ”Decizia recentă a Comisiei Europene de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale UE cu 55% până în 2030 accelerează transformarea de la motorul cu ardere internă la mașina electrică [EV]. Acest lucru înseamnă că anumite produse cu motor termic vor fi scoase mai repede din ofertă, în special pe fondul legislației din ce în ce mai stricte privind emisiile din Europa (Euro 7). În urma acestei decizii, nu va exista niciun succesor al Fabia Estate. Cu toate acestea, fabricile noastre din Cehia vor funcționa la capacitate maximă. Cererea pentru vehiculele noastre depășește deja capacitățile noastre de producție și răspundem la transformarea accelerată către mobilitatea electrică prin introducerea de vehicule electrice suplimentare.”

Via Autocar

Adaugati comentariu