Noua generație Skoda Fabia se prezintă în luna mai

skoda-fabia-5-autoexpert

La 22 de ani de la debutul modelului Fabia, Skoda se pregătește pentru lansarea generației cu numărul patru.

Skoda a anunțat că va prezenta noua generație a modelului de clasă mică Fabia în luna mai a anului 2021. Însă, spre deosebire de generațiile anterioare, versiunea combi va sosi mult mai târziu, fiind programată pentru anul 2023.

Skoda Fabia – generație nouă

Generația actuală a modelului Fabia a fost lansată la Salonul Auto de la Paris din 2014. Noul model a fost deja fotografiat în versiune camuflată, iar în luna mai vom vedea noua generație în realitate. Skoda Fabia va folosi arhitectura MQB A0 din cadrul grupului Volkswagen, aceeași platformă fiind folosită și pentru modele ca Volkswagen Polo sau Seat Ibiza. Fabia va fi mai mare ca actuala generație: +110 mm în lungime, +48 mm lățime, +94 mm în plus la ampatament.

Spațiul interior este astfel mai generos, iar volumul portbagajului a crescut la 380 litri. Din fotografiile cu mașina camuflată se poate distinge noua grilă a radiatorului similară cu cea de pe modelele Octavia sau Enyaq, iar luminile de zi sunt integrate în blocurile optice.

La interior, noua Skoda Fabia va avea instrumente de bord digitale cu ecran de 10.2 inch, iar pe consola centrală este un ecran de 6.8 inch (opțional poate crește la 9.2 inch).

Fabia renunță la motorizările diesel și mizează pe propulsoarele de 1.0 litru (65 sau 80 CP), 1.0 TSI (95 sau 110 CP) și 1.5 TSI de 150 CP.

În 2021, Skoda mai plănuiește prezentarea modelelor Karoq facelift, Kodiaq facelift, dar și o versiune coupe pentru modelul electric Enyaq iV.

Via Skoda

Adaugati comentariu