Noua generaţie Skoda Roomster, doar un VW Caddy cu alt logo?

Carscoops ne prezintă primele imagini cu noua Skoda Roomster. Din câte se observă, se pare că eforturile cehilor de a stabili o nişă proprie în segmentul MPV au pălit în faţa deciziei de a lua un Volkswagen Caddy şi a-i schimba logo-urile.

Decizia este rezultatul politicii companiei de a investi suplimentar în dezvoltarea de SUV-uri, o tendinţă din ce în ce mai răspândită în industria auto. Chiar şi aşa, pentru că Roomster a devenit, totuşi, un nume în gama Skoda, responsabilii VW Group au hotărât ca el să fie folosit pentru o versiune de buget a celei de-a patra generaţie Volkswagen Caddy.

Din ce se poate observa la o analiză atentă a fotografiilor spion este oarecum logic că nu vor exista schimbări ale liniilor generale, ci doar mici retuşuri ale blocurilor optice şi ale grilei faţă. Noua Skoda Roomster va avea un caracter utilitar mai evident decât în cazul primei generaţii, fiind ceva mai masivă ca prezenţă (automat şi mai spaţioasă). La interior se aşteaptă un tratament similar, cu înlocuirea emblemelor VW cu cele Skoda şi, probabil, cu o selecţie ceva mai industrială de materiale folosite pentru finisaje.

Noua Skoda Roomster - VW Caddy - AEx (2)

Tot logic este şi faptul că paleta de motoare va fi similară cu cea a modelului Volkswagen Caddy, anume motorizări diesel de 2 litri, cu puteri cuprinse între 75 şi 150 CP, sau unităţi alimentate cu benzină, de 1, 1,2 sau 1,4 litri, care vor produce puteri de până la 125 CP. Transmisiilor manuale le va fi oferită o alternativă automată, cu dublu ambreiaj. Ce nu s-a aflat încă este dacă Skoda va opta să ofere, la fel cum face Volkswagen pentru Caddy, două versiuni de ampatament.

Sursă foto: Carscoops

Adaugati comentariu