Noua generație VW Passat debutează în septembrie 2023

Volkswagen Passat Variant R-Line Edition va fi lansat la Geneva

Volkswagen a confirmat oficial că pregătește lansarea noii generații a modelului Volkswagen Passat exclusiv în variantă break. Noul model va fi prezentat în luna septembrie.

Passat, un nume de model extrem de popular în toată Europa, este comercializat în acest moment doar în varianta sa break. Germanii au retras din ofertă modelul Passat sedan anul trecut și acest lucru va deveni permanent. Noua generație Passat va fi lansată în această toamnă, iar clienții vor putea alege doar modelul Variant (break).

Acest lucru a fost confirmat prin vocea CEO-ului mărcii VW, Thomas Schafer, citat de Automotive News Europe. Noua generație Volkswagen Passat a fost dezvoltată împreună cu noul model Skoda Superb, ambele modele urmând a fi construite în uzina grupului VW din Bratislava, Slovacia. Noul Passat va fi, astfel, strâns înrudit cu viitoarea generație Skoda Superb. În ceea ce privește modelul Superb, acesta fi disponibil în două variante de caroserie: sedan și break.

Mai multe detalii despre noul Passat puteți citi aici: Proiecte secrete – Volkswagen Passat 9

Uzina Volkswagen din Emden, Germania, locul unde era asamblat până acum modelul de clasă medie, a devenit acum o fabrică dedicată modelelor electrice. Aici se asamblează modelul Volkswagen ID.4, iar în curând va produce și VW ID.7, ce va înlocui actualul model Arteon în gama germanilor.

Passat a fost cel mai bine vândut model de clasă medie anul trecut cu un total de 66.621 unități, dar în scădere cu 20% față de 2021.

Via Automotive News Europe

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top