Noua Honda Jazz – Informații și fotografii oficiale

Honda Jazz Crosstar Exterior

Noua Honda Jazz a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul vine exclusiv în versiune hibridă, cu tehnologie e:HEV. Apare în gamă și o versiune Crosstar.

Noua Honda Jazz este încă un pas făcut de constructorul nipon în direcția electrificării complete a gamei care ajunge în Europa, obiectiv care trebuie atins până în 2022. Jazz este primul model care primește logo-ul “e:HEV”.

Honda Jazz Exterior

La Tokyo, Honda a dezvăluit și Jazz Crosstar, versiunea cu look de crossover, disponibilă cu același sistem de propulsie, dar cu o gardă la sol mai mare, o grilă redesenată, tapițerie rezistentă la apă și bare pentru acoperiș integrate.

Noul hatchback din segmentul B își păstrează silueta de monovolum și designul minimalist, care îi asigură natura practică, funcțională.

Honda Jazz Exterior Side Profile

Montantul central este acum cu 50% mai îngust decât la generația anterioară, ceea ce se traduce printr-o vizibilitate mai bună.

În premieră în Europa, Jazz va fi disponibilă doar în versiune hibridă, beneficiind de prezența noului sistem depropulsie dezvoltat anume pentru acest model.

La bord, își face apariția un nou ecran tactil LCD, care permite conexiune wireless Android Auto și Apple CarPlay cu ajutorul unui hotspot WiFi. Japonezii promit un nivel de confort și spațiu inegalabile în segmentul B. Spațiul generos se datorează și faptului că elementele sistemului de propulsie hibrid au fost integrate în șasiu și în locul lăsat liber de motor.

Honda Jazz Interior View

Ca și celelalte modele Honda, și Jazz poate primi funcția Magic Seats pentru a rabata sau a ridica locurile din spate, în funcție de necesitățile de spațiu.

Jazz vine cu tehnologia Honda Sensing, care integrează o cameră video cu unghi mai mare și care permite recunoașterea marginii drumului chiar și atunci când nu există borduri.  Pe lista de sisteme de asistență se află Collision Mitigation Brake System (CMBS), care detectează pietoni și bicicliști și pe timp de noapte.

Honda Jazz Crosstar Exterior Side Profile

Mașina poate rula autonom în blocaje rutiere, la viteze mici, grație sistemului Adaptive Cruise Control și poate menține banda de circulație datorită sistemului Lane Keep Assist, atât în mediul urban, cât și pe drumuri naționale sau autostrăzi.

Noua Honda Jazz va ajunge în showroom-urile din Europa la mijlocul anului viitor.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top