Noua Kia Cee’d și-a făcut apariția

Până la debutul oficial al noii generații Kia Cee’d, vă prezentăm prima fotografie oficială a modelului. Oficialii companiei au declarat că noul model va beneficia de un look mai sofisticat și de un caracter cu trăsături ușor premium, pe măsură ce brandul corean câștigă din ce în ce mai mult la capitolul popularitate.

Noul Cee’d va adopta limbajul de design implementat de Peter Schreyer pe ultimele creații ale producătorului. Luminile de zi, folosirea ornamentelor cromate sau emblema poziționată pe capotă, mai sus decât de obicei, întregesc caracterul cu tendințe premium, spre care se îndreaptă modelul. Habitaclul va avea o arhitectură orientată spre șofer, iar materialele folosite vor contribui de asemenea la întregirea imaginii de produs de calitate superioară.

Kia intenționează ca viitorul model cu trei uși Procee’d să fie mult mai bine diferențiat față de versiunea cu cinci portiere, sau față de cea estate. Țelul final este ca viitorul model cu valențe sportive să devină mult mai agresiv, și să aibă rolul pe care Scirocco l-a avut în gama Volkswagen, de a ieși din tiparele fratelui conservator (Golf la VW, Cee’d în cazul de față).

Motorizările care vor echipa noul model nu au fost confirmate încă, dar cu siguranță vor fi mai economice și mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele actuale. Versiunea hot hatch pentru Procee’d va fi echipată cu motorizarea de 1,6 litri și aproximativ 200 CP, care va debuta pe noul Veloster Turbo.

Din declarațiile celor de la Kia, Cee’d își va face apariția în showroom-uri începând cu luna iunie a anului 2012, iar din septembrie va ieși la rampă și versiunea estate. Procee’d este programat pentru 2013, în timp ce versiunea sa hot hatch va apărea spre sfârșitul aceluiași an.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/260858/

Adaugati comentariu