Noua Kia e-Niro – Sud-coreenii comunică cifre impresionante de autonomie

Noua Kia e-Niro

Noua Kia e-Niro va veni cu o autonomie impresionantă de nu mai puțin de 615 de kilometri în ciclul urban, conform noului standard WLTP. Aceste cifre sunt trecute în contul versiunii cu bateria de înaltă capacitate de 64 kWh.

Aceeași versiune, pusă în mișcare de un motor de 150 kWh (204 cai putere și 395 Nm), poate parcurge 485 de kilometri în ciclu combinat, între două încărcări. Mașina astfel echipată aleargă de la 0 la 100 km/h în 7,8 secunde.

Versiunea standard, cu baterie de 39.2 kWh și motor de 100 kW (136 de cai putere și 395 Nm), va putea rula 312 kilometri în ciclu mixt. De 9,8 secunde are nevoie această versiune pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h. Niro, cu orice tip de propulsie, este disponibilă exclusiv cu tracțiune față.

Cu ajutorul unui încărcător rapid de 100 kW, noua Kia e-Niro are nevoi de numai 54 de minute pentru a încărca bateria de 64 kWh până la 80%.

Noua Kia e-Niro

Pentru eficientizarea rulării, e-Niro beneficiază de un Sistem de regenerare a forței de frânare, Coasting Guide Control (CGC) și de Sistemul de control predictiv al energiei (PEC – Predictive Energy Control), acestea din urmă fiind conectate la sistemul de navigație. Toate aceste funcții permit reîncărcarea bateriilor și maximizarea autonomiei la coborârea unei pante sau la frânare.

e-Niro vine într-o familie de modele populare și ultra-eficiente, alăturându-li-se versiunilor Niro Hybrid și Plug-In Hybrid. 200.000 de unități Niro a vândut Kia din momentul lansării modelului pe piață, în 2016. 65.000 dintre acestea au luat drumul Europei.

Noua Kia e-Niro vine cu garanție de 7 ani sau 150.000 de kilometri, unică în segment, care acoperă și pachetul de baterii, și motorul electric. Niro electric va ajunge luna viitoare la Salonul Auto de la Paris, iar primele mașini vor fi livrate proprietarilor până la sfârșitul anului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top