Noua Kia Optima, deconspirată – prima imagine oficială

Noua Kia Optima a fost deconspirată, în avanpremiera premierei oficiale de luna viitoare, din cadrul Salonului Auto de la New York.

Ajunsă la cea de-a patra generaţie, Optima afişează un design mai dinamic, puternic influenţat de cel al spectaculosului concept Sportspace, prezentat la Geneva. Grila tipică Tiger Nose este ceva mai lată, iar blocurile optice faţă/spate mai înguste şi mai atrăgătoare. Din program va face parte, în premieră, şi un break.

Interiorul este, de asemenea, aşteptat să rupă orice legătură cu trecutul. Finisarea va face un mare pas înainte, aidoma tehnologiilor prezente la bord. Noul sistem de infotainment prezent pe conceptul Sportspace va fi introdus în producţia de serie, la pachet cu noul touchscreen free-standing, independent de consolă.

Potrivit primelor informaţii, platforma care va sta la baza noii Kia Optima va fi practic o versiune revizuită a celei folosite de recent lansatul Sorento. O evoluţie a actualului diesel de 1,7 litri va fi vedeta gamei de motorizări, acompaniat de modelul plug-in hybrid, care va fi inclus în program încă de la lansare. Spre deosebire de soluţiile adoptate în trecut, acesta va fi un mild diesel hybrid ce va alătura unităţii 1.7 CRDi un motor electric.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top