Advertisement

Noua Kia Optima soseşte la New York – primele schiţe oficiale

Noua Kia Optima va fi dezvăluită luna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la New York. Până atunci, însă, coreenii ne ostoiesc curiozitatea cu un aperitiv, două schiţe oficiale ale noului model.

Aşteptată să sosească pe piaţa din Europa spre finele acestui an, a patra generaţie Kia Optima va avea de înfruntat rivali puternici, proaspăt renovaţi, precum Volkswagen Passat şi Ford Mondeo.

Designul va fi unul cu accente dinamice, numeroase elemente fiind preluate direct de la spectaculosul concept Sportspace, prezentat la Geneva. Liniile sale agresive vor da naştere, de asemenea, unei variante break, o premieră pentru gama Optima. Grila tipică Tiger Nose va fi ceva mai lată, iar blocurile optice faţă/spate mai înguste şi mai atrăgătoare.

kia-optima-2

Interiorul va fi şi el complet nou. Finisarea va face un mare pas înainte, aidoma tehnologiilor prezente la bord. Noul sistem de infotainment prezent pe conceptul Sportspace va fi introdus în producţia de serie, beneficiind de un touchscreen cu diagonala generoasă, independent de consolă.

Din punct de vedere tehnic, Kia Optima nu aduce surprize majore. Platforma sa va fi practic o versiune revizuită a celei folosite de fratele de concern, Hyundai i40. O evoluţie a actualului diesel de 1,7 litri va fi vedeta gamei de motorizări, acompaniat de modelul plug-in hybrid, care va fi inclus în program încă de la lansare. Spre deosebire de soluţiile adoptate în trecut, acesta va fi un mild diesel hybrid ce va alătura unităţii 1.7 CRDi un motor electric.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top