Noua Kia Optima, versiunea europeană – primele imagini oficiale

Kia Optima se înnoiește din această toamnă cu cea de-a patra generație. Versiunea europeană va debuta luna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Designul este o evoluție și nu o revoluție, noua Optima rafinând liniile îndrăznețe ale predecesorului său cu doza optimă de eleganță impusă de tendințele din segmentul limuzinelor de clasă medie.

Sensibil mai lungă (1 cm), mai înaltă (1 cm) şi mai lată (2,5 cm) decât modelul pe care îl înlocuieşte, noua Kia Optima oferă pasagerilor săi un habitaclu vizibil mai încăpător, în special în zona locurilor din spate. Confortul face, de asemenea, un mare pas înainte, prinderile suspensiei fiind recalibrate pentru o amortizare mai fină a șocurilor.

Mai bine de 50 de procente din structura caroseriei a fost realizată din oţeluri ultra-rezistente, ceea ce se traduce printr-o rigitate torsională nemaiîntâlnită până acum la un model al casei coreene. Unic în segment, cadrul de susţinere al plafonului panoramic este făurit din CFRP (fibră de carbon ranforsată cu plastic) pentru a reduce vibraţiile şi zgomotele din habitaclu.

optima-3

Portbagajul poate acomoda 510 litri cu banchetele ridicate, valențele familiste ale noii Optima fiind accentuate de arsenalul de tehnologii de siguranță prezente, de la sistemele de menținere a benzii de rulare și de recunoaștere a semnelor de circulație, la asistentul de fază lungă și senzorii de parcare cu camere stereoscopice și funcție de detecție a mașinilor situate în punctul mort.

Dacă în Statele Unite noua Kia Optima este disponibilă cu două motoare pe benzină aspirate (GDI de 2,0 şi 2,4 litri) şi un turbo nou de 1,6 litri care produce 180 CP la 5.000 rpm şi 265 Nm la doar 1.500 rpm, în Europa, oferta va fi completată de un diesel complet revizuit de 1,7 litri, 141 CP și 340 Nm. Acesta poate fi cuplat în premieră la o cutie de viteze DCT cu dublu ambreiaj şi şapte trepte.

Noua Kia Optima este aşteptată în showroom-uri spre finele anului în curs, în ultimul trimestru. Un break complet nou, versiunea de serie a conceptului Sportspace, va fi lansat în 2016.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top