Noua Kia Rio – primele imagini și informații oficiale

Prefața Salonului Auto de la Paris din acest an (1-16 octombrie) continuă cu dezvăluirea noii Kia Rio, citadina coreeană ajunsă la cea de-a patra generație.

Săptămâna trecută vă prezentam primele schițe, acum însă a sosit momentul să admirăm primele imagini oficiale cu noul model.

Cu o lungime de 4,07 metri, noua Kia Rio a crescut cu 15 mm comparativ cu predecesorul său, noul model fiind, de asemenea, mai lat cu 5 mm (1,73 metri). Ampatamentul s-a amplificat cu 10 mm, măsurând acum 2,58 metri, în timp ce singurul capitol la care noua Kia Rio se află în regres este înălțimea, cu 5 mm mai redusă: 1,45 metri.

La nivel de design, noua Kia Rio preia silueta și proporțiile fratelui Hyundai i20, la care se adaugă detaliile deja tipice mărcii: grila Tiger Nose, ușor reinterpretată și farurile mici, cu tentă agresivă. Luminile de zi și stopurile apelează la tehnologia LED, designul posteriorului fiind curat, simplu.

kia-rio-2

Interiorul pune accentul pe o ergonomie eficientă și o finisare de calitate. Principalul punct de atracție al planșei de bord este ecranul multimedia tactil cu diagonala de 7 inch, independent de consola centrală, în ton cu cele mai noi tendințe.

Kia nu a dat niciun fel de detalii oficiale referitoare la motorizările alături de care va fi oferită noua Kia Rio, dar ne putem aștepta la un motor turbo pe benzină cu trei cilindri și 100/120 CP, respectiv un diesel de 1,4 litri și 90 CP.

Adaugati comentariu