Proiect: Noua limita de viteza in localitati

O noua limita de viteza in localitati ar putea intra in vigoare din 2018, se arata intr-o propunere legislativa depusa la Parlament de deputatul Mihai Weber.

Proiectul ar urma sa modifice actualul Cod Rutier, stabilit prin Ordonanta de Urgenta nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, limita de viteza curenta de 50 km/h urmand sa creasca la 60 km/h. Noua limita va fi valabila pentru toate categoriile de autovehicule. Exceptate de la aceasta prevedere sunt orasele si municipiile, unde limita de viteza de 50 km/h va fi modificata doar cu avizul politiei rutiere.

Potrivit propunerii legislative, cu acordul administratorului de drum, acolo unde este posibil, viteza poate fi crescuta si pana la 80 de km/h, dar doar pentru autovehiculele din categoria A si B.

„Scopul acestei reglementari vizeaza in primul rand fluidizarea traficului si vine in sprijinul transportatorilor si investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al marfurilor. Pentru ceilalti participanti la trafic, persoane fizice, aceasta masura va diminua in mod considerabil timpul petrecut la volan, avand ca efect reducerea oboselii si o probabilitate mult mai mica de producere a unor evenimente in trafic”, a explicat deputatul Mihai Weber, inițiatorul proiectului.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top