Noua Mazda6 facelift – 6, vine cu DiSi !

Mazda6 facelift dezvoltă punctele forte ale predecesorului său, cu accent pe sportivitate şi plăcerea de a conduce, eficienţa consumului de combustibil.

Pentru Mazda6 face lift sunt disponibile 6 motorizări, toate respectând normele de poluare Euro 5. Surpriza vine de la noul propulsor de 2,0l DiSi pe benzină de 155 CP şi un cuplu de 195 Nm, este mai economic şi mai curat producând cu 4,2% mai puţine emisii decât motorul de 2,0l pe care îl înlocuieşte. Atât transmisia automată în 5 trepte cît şi cea manuală cu 6 trepte, au fost adaptate pentru noul motor pe benzină, facilitând o combinaţie optimă a consumului şi emisiilor scăzute.

Turbina a fost micşorată generând astfel mai multă putere la turaţii mai mici. Un rol important în reducerea noxelor pentru motoarele pe benzină îl are catalizatorul unic Mazda care înglobează sistemul single-nanotechnology, ce reduce cu până la 72% cantitatea necesară de metal preţios. Astfel se limitează costurile de producţie şi consumul de resurse naturale.

Noua Mazda6 facelift – 6, vine cu DiSi !

2

Pentru a spori stabilitatea şi confortul, Mazda6 face lift prezintă un şasiu îmbunătăţit şi noi elemente de siguranţă. Dotările standard de siguranţă pasivă includ şase airbag-uri, tetiere active şi pedalier deformabil, iar cele active cuprind sistemul ABS, distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD), sistemele DSC şi TCS (controlul dinamic al stabilităţii respectiv sistemul de control al tracţiunii), ESS (sistem ce aprinde luminile de avarie la frânări bruşte), şi RVM (pentru monitorizarea părţii din spatele autovehiculului). În premieră a fost introdusă funcţia de asistenţă la urcare (HLA) ce va uşura plecarea din rampă.

În momentul în care autovehiculul se află în rampă sistemul calculează gradul de înclinare prevenind prin frânarea 6, vine cu DiSi ! automată deplasarea în spate. La exterior, Mazda6 face lift integrează noua grilă frontală a gamei iar farurile şi lămpile au fost redesenate, pentru a accentua sportivitatea şi identitatea premium. La interior, accentul este pus pe rafinament şi confort.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top