Noua motorizare de 1,6l diesel pentru Mazda3

Încă de la lansarea din 2009, a doua generaţie Mazda3 s-a dovedit a fi una dintre cele mai atractive oferte în segmentul compact. Acum, Mazda adaugă un nou propulsor gamei prin lansarea motorizării 1,6l MZ-CD revizuită, compatibilă Euro 5.

Mazda3 CD116 este deja disponibilă în România la un preţ special de pornire de 16.590 euro (TVA inclus). Noua versiune produce o putere maximă de 116 CP la o turaţie mai scazută şi un cuplu de 270 Nm, beneficiind de o turbină cu geometrie variabilă şi un sistem nou de injecţie. Pentru o plăcerea mai crescută în timpul condusului, noul motor este cuplat la o cutie manuală cu 6 rapoarte, cea ce facilitează totodată şi reducerea consumului de combustibil cu 2,2%, până la 4,4 litri/100 km (combinat). Diminuarea consumului a fost posibilă şi prin intermediul noilor injectoare piezoelectrice care injectează motorina cu o presiune de până la 1.600 bar.

Scăderea consumului a determinat şi scăderea nivelului emisiilor de CO2 la 117 g/100km (ciclu combinat). Dacă în cazul motorului anterior de 1,6l se folosea un aditiv pentru arderea particulelor acumulate în filtrul de particule (DPF) noua versiune operează fără aditiv, nemaifiind necesară completarea şi scăzând astfel considerabil costurile de întreţinere.

În completarea noilor specificaţii, versiunea de 116 CP a motorizării de 1,6l prezintă un raport de compresie mai redus, ce se traduce printr-o temperatură de combustie mai mică, fiind de asemenea mai uşoară cu 4 kg datorită reducerii numărului de componente ale sistemului de distribuţie. Alături de cutia de viteze, mai uşoară la rândul său cu 3 kg decât cea cu 5 rapoarte pe care o înlocuieşte, noul tren de rulare permite o reducere a masei totale a autovehiculului de 7 kg, resimţită de asemenea în consum şi emisii.

La exterior noua Mazda3 diesel integrează noua grilă frontală a gamei, în 5 puncte, cu linii puternic profilate. Pentru a accentua caracterul sportiv, linia grilei frontale se continuă de-a lungul spoilerului şi pe lateralele autovehiculului, iar jantele de 17 inch se integrează complet în noul design.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top