Noua Skoda CITIGOe iV – Informații și fotografii oficiale

Noua Skoda CITIGOe (4)

Noua Skoda CITIGOe iV este primul model electric al constructorului din Mlada Boleslav. Mini-mașina cehilor este pusă în mișcare de un motor electric de 83 de cai putere și beneficiază de o baterie care îi asigură o autonomie de peste 250 de kilometri.

Disponibilă cu liniile de echipare Ambition și Style, versiunea electrică a lui Citigo este al doilea pas pe drumul electrificării, făcut de Skoda, care a prezentat la Brastislava și versiunea Plug-In Hybrid a modelului Superb.

Noua Skoda CITIGOe (2)

Motorul electric, montat pe puntea din față, produce 83 de cai putere (76 CP la versiunea cu motor termic) și un cuplu de 210 Nm (95 Nm la versiunea cu motor termic). CITIGO cu emisii zero accelerează de la 0 la 100 km/h în 12,5 secunde. Viteza maximă este limitată la 130 km/h.

Energia este stocată într-o baterie litiu-ion de 60 Ah, cu o capacitate de 36,8 kWh, care îi asigură o autonomie de 265 de kilometri.  Bateria se poate încărca rapid, într-o singură oră, dacă se folosește un cablu de încărcare CCS (oferit standard la linia de echipare Style și opțional la linia de echipare Ambition), cuplat la un sistem de 40 kW.

Noua Skoda CITIGOe (1)

De 4 ore și 8 minute are nevoie pentru a se încărca până la 80% sau de 5 ore și 30 de minute pentru a ajunge la 100%, atunci când mașina este cuplată la un wallbox de 7,2 kW. O priză casnică de 2,3 kW încarcă bateria în 12 ore și 37 de minute.

Este ușor de recunoscut Citigo electric, pentru că are grila închisă, vopsită în culoarea caroseriei. Mașina vine echipată standard cu lumini de zi LED, proiectoare de ceață și jante de 14 inci, dar sunt disponibile opțional și jante mai mari, de 16 inci. Pe ușa portabagajului, apare numele modelului, poziționat central, în locul logo-ului Skoda, așa cum am văzut deja la Scala și la Superb, aceasta din urmă fiind prezentată în aceeași zi.

Noua Skoda CITIGOe (3)

Cel mai mic model Skoda, CITIGOe iV măsoară 3.597 mm în lungime și 1.645 mm în lățime, proporții pe care le îmbracă în Candy White, Tornado Red, Sunflower Yellow sau în nuanța Kiwi Red, rezervată exclusiv acestui model. Există în gamă și trei nuanțe metalizate, Deep Pearlescent Black, Crystal Blue și Tungsten Silver.

250 de litri este volumul portbagaului, care poate crește la 923 de litri, odată cu rabatarea banchetei.

Noua Skoda CITIGOe (5)

În echiparea standard intră și sistemul de menținere a benzii de circulație. Echiparea Style aduce la bord lumină ambientală și oglinzi electrice încălzite. Un pachet de iarnă îi oferă șoferului de CITIGOe senzori de ploaie, senzori de lumină și parbriz încălzit.

Noua Skoda CITIGOe va intra în producție în cea de-a doua jumătate a acestui an. Constructorul ceh promite un preț de pornire accesibil, sub 20.000 de euro.

Adaugati comentariu