Noua ŠKODA Octavia: informații oficiale

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde în segmentul compact. Cea de-a treia generație Octavia confirmă, mai mult ca oricând, poziția unică a acestui automobil în segmentul din care face parte.

 

ŠKODA Octavia a încercat mereu să ofere acel ceva în plus. Iar acest lucru este valabil de la oferta generoasă de spațiu, până la fuziunea dintre forma elegantă de limuzină cu avantajele practice ale unui automobil cu un hayon mare, combinație unică în acest segment. Noua generație confirmă această unicitate. “Noua Octavia demonstrează faptul că am continuat în mod hotărât să parcurgem traseul tipic pentru un automobil ŠKODA. Este un automobil cu proprietăţi caracteristice clasei medii, dar cu un preț de automobil compact. Este mașina ideală pentru clienții exigenți și siguri pe sine, care se așteaptă să descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de preț”, declară Frank Welsch, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnică.

O ofertă incomparabilă de spațiu, funcționalitate optimă

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde în clasa sa în ceea ce privește oferta de spațiu. “Noua Octavia oferă un nivel de spațiu regăsit doar la clasele superioare”, declară Welsch. Nicio altă mașină din segmentul compact nu oferă o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm) sau mai mult spațiu pentru genunchi (73 mm), respectiv mai mult spațiu pentru cap pe locurile din spate (980 mm). De asemenea, la 590 de litri, volumul portbagajului este cel mai bun din clasă. Și alte dimensiuni interioare au crescut semnificativ în comparație cu cea de-a doua generație Octavia: spațiul pentru cap, pe locurile din față: + 8 mm, lățimea la nivelul coatelor, în partea din față: + 39 mm, lățimea la nivelul coatelor, în partea din spate: + 26 mm.

Un nou nivel de rafinament: un design distinctiv, clar și atemporal

Noua ŠKODA Octavia nu este doar spațioasă și funcțională, ci arată și bine. Jozef Kabaň, directorul departamentului de design ŠKODA, și echipa sa au revizuit complet mașina și au creat entuziasm de la prima vedere. O ŠKODA Octavia nu a fost niciodată atât de dinamică și, în același timp, atât de elegantă şi atemporală, nu a fost atât de distinctă şi rafinată, precum cea de-a treia generație a acestui bestseller. “Fiecare linie și spațiu exprimă atenţia pentru detalii. Noua Octavia este o prezență inconfundabilă în mulțimea de automobile”, declară Welsch.

În comparație cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ în ceea ce privește lungimea și lățimea. Noul model este cu 90 mm mai lung și cu 45 mm mai lat decât cea de-a doua generație Octavia. În același timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezintă un beneficiu mai ales pentru interior și spațiul oferit de locurile din spate.

Siguranță la cel mai înalt nivel

În procesul de dezvoltare a noii ŠKODA Octavia, o misiune importantă a fost aceea de a crea o mașină și mai sigură. În consecință, inginerii ŠKODA au dezvoltat o mulțime de sisteme de siguranță de ultimă oră pentru noua Octavia, inclusiv Front Assistant/funcția de frânare de urgență (din luna mai 2013), Lane Assistant, care menține Octavia pe traiectoria aleasă, sistemul de frânare automată Multicollision-Braking/acționarea automată a frânelor în cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregătirea autovehiculului în eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseală a şoferului. Aceste sisteme ajută la evitarea accidentelor sau la diminuarea consecințelor acestora pentru ocupanții autovehiculului și pentru ceilalți participanți la trafic.

În plus, un șasiu precis, ampatamentul lung și o structură rigidă și ușoară a caroseriei sunt combinate pentru a asigura manevrabilitate şi stabilitate pentru cel mai recent model al mărcii ŠKODA. În eventualitatea unui accident, un pachet cuprinzător de elemente de siguranță pasivă oferă protecție optimă pentru șofer și pasageri. În materie de siguranță pasivă, cele nouă airbag-uri şi centurile de siguranţă în trei puncte protejează ocupanții autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard în țările UE) și airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima dată la ŠKODA Octavia.

Un plus de eficiență: emisii de CO2 de la 89 g/km, un nou record pentru marcă

Grație dezvoltării unor noi motoare pe benzină și diesel, a unui coeficient aerodinamic scăzut și greutății reduse a autovehiculului, inginerii au obținut îmbunătățiri semnificative ale cifrelor de consum și emisii ale modelului ŠKODA Octavia, care scad cu până la 23% față de modelul anterior.

Versiunea GreenLine a noii ŠKODA Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de numai 89 g/km și consumă doar 3,4 litri de motorină pentru 100 de km parcurși. În total, sunt oferite patru propulsoare pe benzină, toate dispunând de tehnologie TSI de ultimă oră și patru TDI-uri moderne, cu common-rail. O versiune de propulsor alimentat cu gaze naturale este planificată pentru mai târziu. Cu excepția propulsoarelor de intrare în gamă, atât pe benzină, cât și diesel, toate motoarele sunt disponibile acum într-o versiune Green tec cu sistem start-stop și funcţie de recuperare a energiei. Gama se extinde până la versiunea de vârf, 1.8 TSI de 132 kW. Sunt disponibile transmisii moderne, manuale și automate DSG, cu versiuni cu tracțiune integrală aflate în pregătire. Varianta sportivă ŠKODA Octavia RS este, de asemenea, în pregătire.

În ciuda dimensiunilor crescute și a unui număr mai mare de tehnologii aflate de la bord, inginerii ŠKODA au reușit totuși să facă această mașină cu până la 102 kilograme mai ușoară decât cea de-a doua generație ŠKODA Octavia.

Confort suprem prin tehnologii inovatoare

În plus, noua ŠKODA Octavia oferă numeroase funcții noi destinate confortului, precum cele disponibile până acum doar în autovehiculele din segmentele superioare. În afară de faptul că sunt dotări noi pentru Octavia, unele dintre acestea sunt chiar o premieră pentru un automobil ŠKODA. În acest context, utilizarea de noi tehnologii nu reprezintă un scop în sine, ci încearcă să ofere un plus de valoare tangibilă clienților, ceea ce înseamnă că nu există loc pentru elemente fanteziste, ci doar pentru tehnologii utilizate din considerație pentru oameni, tehnologii care fac mobilitatea mai sigură și mai confortabilă.

O nouă generație de sisteme de infotainment

Noua ŠKODA Octavia impresionează printr-o nouă generație de sisteme audio și de navigație. Ecrane tactile cu senzori de proximitate și funcții de glisare vor fi disponibile la sistemele de top, în timp ce noul sistem de sonorizare CANTON și optimizarea acustică a habitaclului oferă plăcerea pură a audiției.

Adaugati comentariu