Advertisement

Noua Skoda Superb Combi… și nu vei mai duce lipsă de spațiu

Noua Skoda Superb Combi se laudă cu cel mai bun spațiu din segment, însă realitatea este că singurul model care ar putea ridica pretenții în acest sens este… vechea Skoda Superb Combi.

Prezentarea oficială propriu-zisă va avea loc în toamnă, la Frankfurt, urmând ca noul break să devină disponibil la vânzare imediat după aceea, în a doua parte a lunii septembrie.

Noua Skoda Superb Combi are la bază aceeași arhitectură modulară MQB ca și noul Passat sau Golf, însă breakul de Skoda oferă un spațiu interior demn de o clasă superioară. Pentru că vorbim despre un break o să începem cu portbagajul, care are un volum maxim de aproape 2.000 de litri și 660 litri cu spătarul banchetei la locul lui.

Aspectul practic trebuie să fie motivul principal pentru care 35% dintre toate modelele Skoda Superb vândute până acum au fost Combi, însumând un număr total de peste 200.000 de unități. Nici designul nu trage în jos versiunea break, însă, având un aer suficient de sportiv și de agresiv cât să atragă clienți și din afara sferei familiștilor.

superb combi - autoexpert.ro (2)

Dar să revenim la practicitatea noului Superb Combi, care se laudă cu cel mai mare spațiu interior din clasă. Astfel, ampatamentul a fost crescut cu 80 mm până la 2.841 mm (mai mult decât lungimea totală a unui smart Fortwo), iar ecartamentul este acum de 1.584 mm în față și 1.572 în spate. Spațiul lateral pentru șofer și pasager a crescut cu 39 mm în timp ce spațiul pentru cap este de 995 mm în față și 1.001 în spate – mai mult decât la orice alt model din segment (deja m-am plictisit să spun asta).

Spațiul la genunchi în spate este de 157 mm, aproape de două ori mai mult decât la cel mai apropiat urmăritor, iar spațiul lateral pe bancheta din spate a crescut cu 70 mm.

Trecând la lucruri mai puțin palpabile decât spațiul, Skoda Superb Combi ne anunță că vine cu un design „mai pasional, mai modern și mai emoțional” decât până acum. Noi ne-am fi limitat să spunem doar că este „mai frumoasă” decât modelul precedent, însă nici nu găsim argumente să-i contrazicem. Cert este că silueta plină de muchii ascuțite și suprafețe angulare are o eleganță dinamică la care e greu să rămâi rece.

superb combi - autoexpert.ro (4)

Această nouă siluetă se datorează în mare măsură aceleiași platforme MQB grație căreia ampatamentul a crescut, reducând astfel dimensiunile consolei și permițând niște unghiuri mai plonjate pentru plafon și lunetă.

La fel ca și versiunea cu haion, Superb Combi poate fi echipat cu o serie întreagă de sisteme de asistență, pentru sporirea confortului și o mai bună economie, cum ar fi Dynamic Chassis Control (DCC), conexiunea la internet de mare viteză, sistemul SmartLink sau motoarele Euro 6 care sunt mai puternice și cu 30% mai eficiente decât corespondentele lor de până acum.

Dacă tot ce ai citit aici ți-a trezit apetitul, poți să începi să numeri zilele până în septembrie. Sau, și mai bine, poți să vorbești deja cu cineva de la Skoda pentru a fi sigur că ești printre primii viitori clienți.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top