Noua taxa auto a mai trecut de ultimul hop

Senatorii au adoptat proiectul de lege propus de Ministerul Mediului, ce prevede scăderea cu 25% a taxei auto, precum și plata ei pentru automobilele înmatriculate în România înainte de 2007.

Dupa cum era si de asteptat, noua taxa auto a trecut si de ultimul filtru legislativ si va intra cat de curand in vigoare. Pentru inceput vorbim despre o scadere cu 25% a taxei fata de vechea formula de calcul. Cei care au platit pana acum taxa de poluare pot cere restituirea celor 25% prin intermediul directiilor judetene de finante.

Pentru autovehiculele care nu au platit taxa auto (inmatriculate inainte de 01.01.2007), plata noii taxe va avea loc la prima transcriere (vanzare) a automobilului in cauza. In concluzie, Ministerul Mediului va incasa bani pe urma masinilor care au fost inmatriculate inainte de 2007 si nu au platit taxa, in schimb, va pierde bani prin plata diferentei de 25% celor care au platit vechea taxa. In conditiile in care Curtea Europeana de Justitie si-a exprimat dezaprobul fata de vechea taxa auto, se pare ca aceasta solutie este singura viabila in acest moment.

Adaugati comentariu