Taxa auto 2017: Vignete pentru acces în orașe

Taxa auto poate fi recuperă doar până la sfârșitul acestei luni

Guvernul pregatește o nouă taxa auto. După eliminarea controversatului timbru de mediu, o vignetă pentru accesul în diverse zone ale marilor orașe ar fi următorul pas.

Noua taxă de poluare ar urma, astfel, să fie aplicată strict în funcție de norma de poluare îndeplinită de fiecare automobil, valoarea și clasa acesteia fiind diferențiată prin stickere colorate dedicate. Existența unui proiect în acest sens a fost confirmat de surse din cadrul Ministerului Mediului.

Mașinile poluante, ce respectă norme mai vechi, precum Euro 1 sau Euro 2, ar putea chiar să nu mai aibă acces în zonele centrale, pentru a încuraja reducerea poluării.

Taxa auto ar putea fi coroborată inclusiv cu tipul de combustibil, mașinile cu motoare diesel, spre exemplu, urmând să fie taxate mai aspru decât cele alimentate cu benzină.

Un sistem similar de vignete diferențiate în funcție de norma de poluare sau chiar de carburantul folosit a fost deja introdus cu succes în Londra și Paris. Germania folosește, de asemenea, astfel de vignete, pentru accesul în zone speciale, intitulate “Umwelt”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top