Noua Tesla Model Y – Informații și fotografii oficiale

Tesla Model Y (2)

Noua Tesla Model Y este aici! Mașina a fost prezentată în cadrul unui eveniment care a avut loc în Hawthorne, California. Model Y vine ca un SUV electric de clasă medie, pentru a completa portofoliul alcătuit din Model 3, Model S, Model X, Roadster și camionul Tesla.

Noua Tesla Model Y va fi disponibilă, în Statele Unite, cu un preț de pornire de 39.000 de dolari, sumă trecută în contul versiunii Standard Range, cu autonomie de 370 de kilometri. Va fi disponibilă și o versiune cu autonomie mare, Long Range, care poate parcurge până la 480 de kilometri între două încărcări.

Tesla Model Y (3)

SUV-ul primește două motoare electrice și tracțiune integrală. Model Y accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și atinge o viteză maximă de 240 de kilometri.

Poate transporta șapte persoane, care primesc atmosfera minimalistă și lumina permisă în cabină de acoperișul panoramic. Ultimul rând de scaune se poate rabata complet. Șeful Tesla, Elon Musk, este convins că Y va fi mai popular ca Model 3 și Model X la un loc.

Model Y, ca și Model 3 cu care împarte platforma, nu necesită o cheie de acces, ci se închide și se deschide cu ajutorul unei aplicații descărcate pe smartphone. Prin intermediul aplicației, se poate realiza precondiționarea cabinei, se poate identifica poziția automobilului parcat și se poate seta limita de viteză.

Tesla Model Y (4)

Cel aflat la volan poate controla toate funcțiile mașinii prin intermediul ecranului tactil de 15 inci.

Constructorul din Silicon Valley susține că noua Tesla Model Y este gândită pentru a fi cea mai sigură din clasa ei. Cu un centru de greutate coborât, cu o structură rigidă și zone extinse de deformare, Model Y asigură protecție deosebită în caz de impact.

Livrările vor începe în toamna anului 2020 pentru versiunile Model Y Performance, cu autonomie mare, tracțiune spate și tracțiune integrală. În primăvara anului 2021, se va începe livrarea versiunii cu autonomie standard și preț de pornire de 39.000 de dolari.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top