Noua Toyota Land Cruiser e acum mai mare, dar are aceleași motoare

Toyota Land Cruiser 2017 (4)

Cu o tradiție de off-roader de peste 65 de ani, Toyota Land Cruiser rămâne un model unic în segment, care combină calitatea, rezistența și fiabilitatea cu performanța în afara asfaltului și un nivel extraordinar de lux și confort.

Disponibil în peste 190 de țări, Land Cruiser are reputația unui 4×4 dur și rezistent, care l-au făcut lider în segment în 10 state europene. Noul Land Cruiser vine să confirme imaginea dobândită de-a lungul anilor, fiind acum mai modern și mai robust, mai sofisticat și mai confortabil, cu o calitate a interiorului superioară.

Toyota Land Cruiser 2017 (6)

Un volan nou, un schimbător mai ergonomic și un bord cu un design care integrează un display tactil de 8 inch care redă meniul sistemului multimedia și un ecran TFT de 4,2 inch sunt câteva dintre elementele care aduc SUV-ul în prezent. Toyota oferă acum și o cheie inteligentă cu design nou.

Confortul la bord este sporit de prezența scaunelor ventilate. Pasagerii din spate primesc și ei o banchetă încălzită. Paleta de culori disponibile pentru interiori cuprinde Negru, Maro/Negru și noul Premium Bej. Japonezii oferă și finisaje din aluminiu și lemn, care completează atmosfera elegantă, în maro deschis sau închis.

Toyota Land Cruiser 2017 (8)

În Europa, Land Cruiser este propulsat de un motor turbodiesel 2.8 D-4D cu 177 CP și 420 Nm, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 12,1 secunde și atinge o viteză maximă de 175 km/h. În estul Bătrânului Continent, vor fi disponibile și motoarele pe benzină de 2.7 VVT-i cu 161 CP, 246 Nm și transmisie manuală cu 5 trepte sau automată cu 6 rapoarte, și unitatea 4.0 VVT-i cu 249 CP și 381 Nm.

Toyota se laudă cu performanțele sale în off-road, cu sistemele de asistență puse la dispoziție în afara asfaltului pentru aventură în deplină siguranță chiar și atunci când cel de la volan este mai puțin experiementat. “Land Cruiser te va duce acolo unde vei vrea să mergi și te va aduce înapoi”, promit producătorii japonezi.

Niponii au operat mici schimbări asupra părții frontale, oferind SUV-ul acum cu o grilă nouă, care păstrează însă lamelele verticale, și blocuri noi cu o configurație nouă, bare față și spate redesenate și un logo cu aspect tridimensional. Echipările superioare vor beneficia de lumini de zi și stopuri LED.

Toyota Land Cruiser 2017 (7)

Land Cruiser este acum cu 60 mm mai lung (4.840 mm, 4.565 mm pentru modelul cu trei uși), dar cu o manevrabilitate excelentă, raza de bracaj fiind de numai 5,8 metri (5,2 pentru modelul cu trei uși). SUV-ul are o gardă la sol de 215 mm (205 mm pentru modelul cu trei uși), un unghi de atac de 31 de grade și un unghi de degajare de 22 de grade, care îi confirmă reputația de off-roader veritabil.

Land Cruiser este disponibil în 10 culori, gama incluzând acum și două nuanțe noi – Midnight Emerald Blue și Avant-Garde Bronze metallic.

SUV-ul japonez a vine echipat cu sistemul Toyota Safety Sense, care integrează o serie de tehnologii de siguranță activă, pentru prevenirea coliziunilor. Pe listă se regăsesc Pre-Collision System cu funcție de detectare a pietonilor, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA) și tehnologie Automatic High Beam (AHB). Un sistem de monitorizare a unghiului mort și un sistem de avertizare în privința presiunii în anvelope completează lista de dotări de siguranță.

Adaugati comentariu