Noua Toyota Prius deconspirată. Primele imagini

Noua Toyota Prius va vedea lumina zilei peste mai putin de două săptămâni, la Frankfurt. Designul noii generații nu mai este, însă, un secret pentru nimeni. Noi imagini spion.

După ce mai multe schițe neoficiale și chiar imagini dedicate broșurilor de prezentare nipone și-au făcut apariția pe internet, noul Prius este acum deconspirat în primele fotografii ce surprind nu unul, ci două exemplare de preserie complet necamuflate.

Noua generație, a patra din cariera celui mai popular hibrid de pe mapamond, nu renunță la proporțiile de monovolum care au consacrat Toyota Prius. Diferența o fac detaliile îndrăznețe, de la farurile ascuțite dispuse în trepte, până la spatele arcuit și stopurile bumerang, toate puternic inspirate de modelul Mirai, mașina animată cu ajutorul hidrogenului.

toyota-prius-1

Nu vă entuziasmați prea tare! Prius nu trece pe hidrogen, propulsia urmând să fie asigurată de același tandem motor termic Atkinson, motor electric. Arhitectura sistemului hibrid va rămâne în mare aceeași, folosind un motor pe benzină 1.8 VVT-i cu 105 CP, un motor electric cu 90 CP, o cutie de viteze tip CVT și module de baterie cu ioni de litiu. Puterea totală a sistemului ar trebui să se situeze în jurul valorii de 150 CP.

Bursa zvonurilor anunță și o îmbunătățire semnificativă a consumului, hibridul japonez urmând să se laude cu doar 2,5 litri de benzină arși pentru a parcurge 100 de kilometri, în timp ce versiunea PHV (plug-in) va consuma doar 1,42 l/100 km, grație autonomiei de 50 km în regim pur electric.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top