Noua Toyota Supra va debuta la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Toyota Supra 2

Noua Toyota Supra își va face debutul la Festivalul Vitezei de la Goodwood, la luni bune după ce niponii au prezentat versiunea de curse. Este neclar însă dacă mașina își va face apariția în versiunea de serie sau îmbrăcată în camuflaj.

Toyota a anunțat pe contul său de Twitter că plănuiește să aducă la Goodwood generația A90 a modelului Supra, joia viitoare, și a publicat o fotografie teaser a mașinii îmbrăcate într-un camuflaj multicolor.

Supra cea nouă era așteptată la începutul anului viitor, cu prima apariție publică la Salonul Auto de la Detroit, acolo unde, în 2015, și-a făcut apariția conceptul FT-1. Noul anunț însă, dă de înțeles că mașina se grăbește să-și facă debutul. Niponii nu au anunțat dacă va fi o prezentare statică sau sportiva lor va da un tur de circuit la Goodwood.

Conceptul pe baza căreia este construită mașina de serie a fost prezentat anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul a ascuns formele finale ale mașinii cu un body kit impresionant, un eleron uriaș și alte elemente tipice mașinilor de curse.

Sub capota noii Supra, care împarte platforma cu viitorului BMW Z4, se va regăsi un motor cu 6 cilindri în linie. Coupe-ul cu două locuri va avea un ampatament mai scurt ca Toyota 86. Z4 va fi prezentat spre finele anului și va ajunge în showroom-uri în primăvara anului viitor. “Nu va fi o clonă a lui Z4”, au anunțat japonezii.

Versiunea pentru NASCAR, cu motor V8, transmisie manuală cu 8 trepte și tracțiune spate a fost deja prezentată și va înlocui modelul Camry în cursele de pe pământ american.

Festivalul vitezei de la Goodwood începe săptămâna viitoare, pe 12 iulie.

Adaugati comentariu