Noul Aston Martin: Back to Vanquish!

Inspirat din soluțiile tehnice și de design aplicate lui One-77, noua generație a lui Vanquish se vrea „the ultimate Super Grand Tourer“. Ce se află în spatele cuvintelor mari?

Cu timpul te obișnuitești cu excesul de superlative din declarațiile de presă asociate lansării unui supercar, dar, chiar și pentru un ochi antrenat, primele zece pagini ale comunicatului de presă legat de noul Vanquish te pun un pic pe gânduri. Fie oficialii Aston Martin suferă de un optimism incurabil, fie au construit cea mai reușită mașină din epoca lor modernă. Un ochi peste pozele atașate comunicatului și tind să fiu de acord cu varianta a doua.

De-a lungul istoriei mașinile Aston Martin, au fost, cu mici excepții, adevărate puncte de reper în designul auto, iar noul Vanquish nu face notă discordantă. Elementele de design tipice mărcii britanice au rămas punctele principale de atracție, de la grila radiatorului tip scoică până la șoldurile pronunțate, cu noutățile concentrate în ultima treime a mașinii. Acolo vei găsi o pereche de stopuri  cu LED-uri derivate din cele ale lui 0ne-77 și un nou extractor de aer intitulat Aero Duct, integrat perfect în partea inferioară a capacului portbagajului.

La capitolul detalii se remarcă și zonele cu fibră de carbon expusă ca o amintire constantă a faptului că, înainte de toate, Aston Martin construiește mașini pentru care sportivitatea reprezintă un deziderat important. În realitate toate panourile de caroserie sunt fabricate din fibră de carbon, finisate la perfecție și vopsite printr-un procedeu inovativ. Ca un exemplu al atenție deosebite pentru detaliu, textura zonelor cu fibră de carbon a fost concepută special pentru a se integra perfect în liniile mașinilor.

Tendința de a îmbina tradiția cu cele mai noi tehnologii se continuă și în plan tehnic acolo unde Aston Martin mizează în continuare pe un V12 aspirat de 6 litri ce produce 573 CP, care a fost modificat extensiv cu scopul de a crește performanțele pe întreg palierul de turație. Drept rezultat noul V12 oferă o curbă mai uniformă de cuplu pentru a facilita accelerația în mediul urban, acolo unde nu se pretează turațiile inalte specifice motoarelor aspirate. Articolul complet in viitorul numar al revistei AutoExpert!

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top