Noul Aston Martin DB12: coupe GT cu 680 CP

Aston Martin DB12

Aston Martin a prezentat oficial noul său model coupe super tourer numit DB12. GT-ul cu motor V8 amplasat în față înlocuiește modelul DB11.

Aston Martin aniversează 110 ani de existență și 75 de ani de când folosește denumirea DB pentru modelele sale. Pentru a marca această ocazie importantă, marca britanică a prezentat noul său model coupe GT numit DB12. Deși este bazat pe modelul precedent, apreciatul Aston Martin DB11, noul coupe performant a primit o serie de îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește motorizarea, șasiul și interiorul.

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

Noul model Aston Martin DB12 este un concurent direct pentru Ferrari Roma și Bentley Continental GT. DB12 are sub capotă motorul V8-ul de 4.0 litri ce oferă 680 CP și 800 Nm. Propulsorul de origine Mercedes-AMG are suficiente resurse pentru ca noul Aston Martin DB12 să poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,6 secunde, iar viteza maximă este de 325 km/oră.

Aston Martin DB12

Transmisia puterii către puntea spate este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte și un diferențial cu blocare controlată electronic, o premieră pentru un model Aston Martin DB. Cel de la volan are la dispoziție cinci moduri de rulare: Wet, GT, Sport, Sports Plus și Individual.

La exterior se remarcă blocurile optice LED și jantele specifice de 21 inchi. În habitaclul avem acum un display de 10.25 inchi pentru sistemul infotainment amplasat pe consola centrală. Sistemul permite integrarea telefonului mobil via Apple CarPlay sau Android Auto. În fața celui de la volan există acum o planșă de bord complet digitală și un volan redesenat. Selectorul cutiei de viteze automate are o formă minimalistică, iar sistemul audio este asigurat de Bowers & Wilkins.

Test drive Aston Martin DBS Superleggera Volante

Via Aston Martin

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top