Noul Audi A3 Sedan: aspect nou și motorizări mild-hybrid pentru sedanul compact

Audi a lansat oficial și versiunea sedan a noului model compact A3. Este a patra generație pentru modelul A3, iar hatchback-ul este proaspăt lansat la începutul lunii martie.

A patra generație a modelului compact Audi A3 a fost prezentată oficial la începutul lunii martie. În mod normal, aceasta ar fi trebuit să fie prezentă la Salonul Auto de la Geneva, dar anularea acestui eveniment a dus la prezentarea online a noului model.

La o lună și jumătate distanță, Audi mărește gama modelului A3 prin adăugarea popularei versiuni în trei volume numită A3 Sedan. Noul model sedan are 4.5 metri lungime, fiind cu 40 mm mai lung față de modelul anterior. Ampatamentul a rămas neschimbat cu 2.64 metri, iar volumul portbagajul este tot de 425 litri.

La interior, inginerii Audi au reușit să îmbunătățească și să optimizeze spațiul, pasageri de pe banchetă având acum mai mult spațiu la dispoziție.

În ceea ce privește designul exterior, noul Audi A3 Sedan iese în evidență prin grila Singleframe prezentă în partea frontală și blocurile optice moderne cu 15 elemente LED. Partea posterioară este simplă și elegantă, iar un eleron discret completează partea aerodinamică.

Noul Audi A3 Sedan are un coeficient aerodinamic Cd de 0.25 (versiunea Sportback are 0.28).

La interior, Audi mizează pe instrumente de bord digitale. Planșa de bord este complet digitală fiind de fapt un display cu diagonala de 10.25 inch. În versiunea Audi Virtual Cockpit, acest ecran are 12.3 inch. Un al doilea ecran amplasat pe consola centrală de 10.1 inch oferă informații de la sistemul de infotainment.

Sistemul este compatibil Apple CarPlay și Android Auto. La nivel de safety, noul Audi A3 are sistem de frânare automată în caz de urgență. Bineînțeles, lista este completată de sisteme ca Lane Change Assist, Cross-Traffic Alert sau Park Assist.

La nivel de motorizări, Audi oferă două propulsoare la lansare. Clienții pot alege versiunea A3 Sedan 35 TDI echipată cu motorul diesel 2.0 TDI de 150 CP și cutie de viteze automată cu șase trepte. A doua variantă este A3 Sedan 35 TFSI cu propulsorul pe benzină de 1.5 litri și 150 CP. Acesta poate fi asociat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau un automată cu șapte trepte și sistem mild-hybrid la 48V.

Audi va adăuga ulterior și motorizarea de 1.0 litru și 110 CP (disponibilă și în versiune mild-hybrid cu cutie de viteze automată), și o variantă de 116 CP a motorului 2.0 TDI.

Vor fi disponibile trei tipuri de suspensie pentru Audi A3 Sedan: standard, sport și adaptivă. Prețurile pe piața din Germania încep de la 27.700 euro pentru versiunea echipată cu motorul de 1.0 litru și 110 CP.

Test drive Audi Q3 Sportback

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top