Noul Audi A3 Sedan

Odată cu lansarea modelului A3 Sedan în această primăvară, Audi păşeşte în cel mai mare segment de piaţă din lume, clasa limuzinelor compacte.

Vehiculul dinamic în patru uşi deţine toate punctele forte ale familiei A3 – greutate scăzută, motoare puternice şi foarte eficiente, o gamă variată de soluţii de infotainment, cât şi sistemele de asistenţă. Modelul de top al seriei este S3 Sedan cu 300 CP.

Audi A3 Sedan are o prestanţă sportivă pe şosea, precis şi expresiv în fiecare detaliu. Aspectul său este o sinergie între conceptul clasic în trei uşi şi filosofia coupé. Linia “tornado” formează o muchie refractantă ce se întinde pe toată partea laterală. Autovehiculul în patru uşi are un ampatament măsurând 2.64 metri şi o lungime totală de 4.46 metri.

Deasupra pragurilor laterale, linia dinamică se ridică mai accentuat decât la celelalte două modele A3. Suprafeţele laterale sunt mai curbate, iar pasajele roţilor sunt uşor mai evazate. Cu o lăţime de 1.80 metri, A3 Sedan este cu 11 mm mai lat decât A3 Sportback si cu 9 mm mai scund.

La lansare, A3 Sedan va fi disponibil în 3 variante de motorizare în 4 cilindri. Complet revizuite, motoarele unesc tehnologiile eficiente de la Audi – injecţie directă, supraalimentare, management termic inovator şi sistem start-stop. Gama de motorizare va fi îmbogăţită cu  alte doua motoare.

Motorul 2.0 TDI produce 110 kW (150 CP) şi dezvoltă un cuplu de 320 Nm. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde şi atinge o viteză maximă de 213 km/h. Consumul mixt al agregatului este de 4.2 litri la 100 km – echivalentul a 108 grame de CO2 pe km.

Parametrii de performanţă ai propulsorului 1.4 TFSI măsoară 103 kW (140 CP) şi 250 Nm. La sarcină parţială, sistemul COD (cylinder on demand) dezactivează 2 cilindri. Unitatea 1.4 TFSI oferă un consum mixt de doar 4.7 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 sunt doar 109 grame pe km. Acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 8.4 secunde, iar viteza maximă a vehiculului atinge 213 km/h.

Motorul 1.8 TFSI produce 132 kW (180 CP) şi un cuplu de 250 Nm. Acesta utilizează un pachet extins de tehnologii de ultimă generaţie, incluzând injectie dublă în camerele de combustie şi colector de inducţie. Unitatea permite performanţe sportive, oferind un sprint de 7.3 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 232 km/h. Consumul mixt de combustibil măsoară 5.7 litri la 100 km, echivalentul a 135 grame de CO2 pe km.

În funcţie de motorizare, modelul foloseşte o transmisie manuală în 6 trepte sau S tronic. Transmisia cu dublu ambreiaj schimbă treptele de viteză fără vreo întrerupere sesizabilă. Aceasta este controlată de schimbătorul de viteze sau de padelele de pe volan. Modul D asigură eficienţă maximă, în timp ce nivelele de turaţie sunt puţin mai ridicate în modul sportiv S. În cooperare cu sistemul de dinamică al vehiculului Audi drive select, cutia S tronic oferă o funcţie individuală in modul efficiency, astfel reducând şi mai mult consumul de carburant.

Audi S3 Sedan
La doar câteva luni după lansarea noului A3 Sedan, Audi va introduce versiunea de top –S3 Sedan. Motorul 2.0 TFSI produce 221 kW (300 CP) şi un cuplu de 380 Nm. Agregatul de înaltă performanţă în 4 cilindri combină tehnologii eficiente foarte avansate – injecţie dublă, galeria de evacuare integrată în chiulasă, sistemul Audi valvelift şi un modul de supape rotative pentru management termic.

Această versiune a modelului Audi S3 Sedan cu S tronic accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde, iar cu transmisie manuală are nevoie de 5.3 secunde. Viteza maximă a vehiculului este limitată la 250 km/h. Unitatea supraalimentată în 4 cilindri prezintă un consum de combustibil de doar 6.9 litri pe 100 km sau 7.0 litri (cu S tronic sau cu transmisie manuală), respectiv – pentru un echivalent de CO2 de 159 sau 162 grame pe km. Un ambreiaj rapid multi- disc din trenul de rulare quattro distribuie forţele pe punţile faţă şi spate (date provizorii).
În România, asemeni multor ţări europene, automobilul în 4 uşi va fi disponibil la parteneri la sfârşitul  acestei veri. Preţul de bază pentru 1.4 TFSI este de aproximativ 25.000 euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top