Noul Audi A4 facelift – Informații și fotografii oficiale

Audi A4 facelift

Noul Audi A4 facelift primește un look nou, funcții noi de conectivitate și, în premieră, tehnologie micro-hibrid. Best seller-ul casei germane poate fi comandat începând cu luna aceasta.

Modelul de clasă medie primește un design mai atletic. Grila Singleframe are dimensiuni mai mari și o formă aplatizată și este flancată de farurile LED, oferite standard, în timp ce tehnologia Matrix LED poate fi comandată contra cost. Profilul este individualizat de linia mediană acum coborâtă și de contururile proeminente ale aripilor.

Noul Audi A4 facelift

Test drive Audi Q3 35 TDI S tronic

Pachetele exterioare se numesc “basic”, “advanced” și “S line”. Clienții pot alege una dintre cele 12 culori disponibile în gamă, pe listă aflându-se și noua nuanță terra grey.

La bord, ecranul tactil MMI asigură control asupra noului sistem de operare, cu feedback acustic, care preia funcțiile comutatorului rotativ folosit anterior și care acceptă și control vocal, înțelegând fraze din vorbirea curentă. Informațiile relevante sunt redate pe un ecran TFT de 10,1 inci.

Noul Audi A4 facelift

Audi Ingolstadt – Totul a început acum 70 de ani

Sistemele Audi connect și Audi connect plus aduc la bord servicii online cum ar fi Car-to-X, recunoașterea indicatoarelor rutiere și mai nou, recunoașterea culorii semaforului, aceasta din urmă dispnibilă în anumite orașe europene. Mașina este conectată la infrastructura urbană, primește informații de la un calculator central prin intermediul unui server, oferind indicații pentru ca șoferul să poată adapta viteza în funcție de următoarea schimbare a culorii semaforului.

Viitorul posesor de Audi A4 facelift poate alege una dintre cele trei versiuni ale instrumentarului de bord: două parțial analog, în combinație cu sistemul MMI plus și Audi virtual cockpit plus, complet digital, cu ecran full HD de 12,3 inci și head-up display.

Noul Audi A4 facelift

Audi connect include standard și sistem de apelare a numărului de urgență. Șoferul poate închide/deschide mașina și poate porni motorul de la distanță cu ajutorul unei aplicații, dacă bifează căsuța pentru dotarea opțională Audi connect key. Tot opțional este și sistemul audio Bang & Olufsen 3D Premium.

Viitorul posesor de A4 poate alege unul dintre pachetele design sau S line. Este disponibil și un pachet de iluminare ambientală.

Noul Audi A4 facelift

Șase motoare își vor găsi loc sub capota noului A4 facelift în Europa.Trei dintre acestea vor primi tehnologie micro-hibrid de 12 volți, care reduce consumul de combustibil până la 0,3 litri la 100 de kilometri. Astfel, cei interesați de un motor pe benzină, pot alege unitatea de 2.0 litri într-una dintre cele trei versiuni de putere: 150, 190 și 245 de cai putere, versiunea A4 35 TFSI fiind entry level.

Cei care preferă motoarele diesel, pot alege unitate de 2.0 litri cu 190 de cai putere sau cea de 3.0 litri cu 231 de cai putere. În vârful gamei se poziționează Audi S4 TDI, cu 347 CP și sitem mild-hybrid de 48 de volți. Toate motoarele sunt conforme cu noul standard de poluare Euro 6d-temp și vin standard cu transmisie automată S tronic cu șapte sau opt rapoarte. Tracțiunea integrală quattro este opțională. Se poate comanda și un diferențial sport.

Audi A4 facelift (11)

Clienții pot alege suspensia cu o configurație standard, suspensia sport sau una dintre cele două suspensii adaptive. Suspensia comfort reduce garda la sol cu 10 milimetri și asigură o rulare confortabilă. Suspensia sport, cu sau fără control al amortizoarelor, aduce mașina mai aproape de sol cu 23 de milimetri.

Versiunea Audi A4 allroad quattro are o gardă la sol cu 35 de milimetri mai mare față de modelul standard, o suspensie specifică terenurilor grele, allroad nu face compromisuri la capitolul confort. Pentru a sublinia caracterul robust al mașinii și pentru un plus de stabilitate, aceasta a primit un ecartament cu 6 milimetri mai mare în față și cu 11 milimetri mai mare în spate. Portbagajul pune la dispoziția ocupanților 495 de litri (1.495 atunci când bancheta este pliată).

Audi A4 facelift (15)

În primul an de la lansare, clienții pot comanda Audi A4 edition one, în versiune Sedan sau Avant, cu unul dintre cele trei motoare: 2.0 TFSI cu 245 CP, 2.0 TDI cu 190 CP sau 3.0 TDI cu 231 CP. Look-ul exterior are la bază pachetul S line, plus o serie de elemente de culoare neagră.

Noul Audi A4 facelift și modelele S4 pot fi comandate în Europa începând cu această lună, în timp ce A4 allroad va ajunge pe piață în toamnă.

Prețul de pornire în Germania este de 35.900 de euro. Audi A4 edition one vine cu prețuri începând de la 53.300 de euro.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top