Noul Audi A5 – Formula frumuseții, puterii și a eficienței

Audi reîmprospătează modelul A5, în toate variantele în care acesta este disponibil. Tehnologii de ultimă oră au fost implementate pe versiunile Sportback, Coupe, Cabriolet, dar și pe fascinantul S5, în ceea ce privește motorizările, sistemul de tracțiune quattro sau sistemul de infotainment al modelului.

Pentru că nu erau suficiente modificările de ordin tehnic, și design-ul a fost modificat, fiind în ton cu noile tendințe adoptate de Audi. Silueta binecunoscută a gamei A5 a fost păstrată, cu linii pronunțate și suprafețe masive și musculoase, dar au fost efectuate retușuri de efect.

Astfel a fost montată o nouă grilă față, preluată de la noile modele ale producătorului, un spoiler redesenat, care înglobează noile prize de aer, capota motorului are un nou desen, impresia per ansamblu fiind că modelul este mai scund și mai lat. Au fost montate noi blocuri optice, care dispun opțional de tehnologie LED. Audi oferă de asemenea pentru ele sistemul adaptiv dinamic de iluminare. Lămpile spate au fost redesenate și ele și pot fi echipate la rândul lor cu tehnologie LED.

În ceea ce privește noile motorizări, Audi stabilește noi standarde de sportivitate și eficiență. Toate motorizările sunt echipate cu sistem de injecție directă, cu sistem start-stop în echiparea standard, iar emisiile de CO2 au fost reduse cu până la 22%. În ofertă există trei variante pe benzină și patru variante diesel TDI.

Motorizarea de 1.8 litri TFSI revizuită complet beneficiază de un sistem foarte eficient de distribuție variabilă și de o unitate de management al motorului care contribuie la realizarea unui consum de combustibil de doar 5,7 l/100 km. Vorbim despre cea mai bună valoare din clasa sa, care este completată de un nivel foarte scăzut al emisiilor de CO2 de doar 134 g/km, toate la o putere de 170 CP.

Puterea unității de 2 litri TFSI a rămas neschimbată, de 211 CP. O opțiune nouă pentru cumpărători este motorizarea V6 3.0 TFSI, supraalimentată, care are o putere maximă de 272 CP. Pentru fanii diesel există opțiunea de 2 litri TDI, de 177 CP, care împreună cu o transmisie manuală reușește o valoare de doar 4,7 l/100 km pentru consumul de combustibil.

Pentru cei mai pretențioși clienți de A5 va fi disponibilă o motorizare diesel V6 de 3 litri, pentru care există momentan două versiuni de putere:  204 și 245 CP. Foarte curând va fi disponibilă și o versiune ecologică a acestei motorizări, care va face din A5 primul coupe diesel care va respecta norma de poluare Euro6.

Adaugati comentariu