Noul Audi R8 – Informații și fotografii oficiale

Noul Audi R8

Noul Audi R8 primește un motor V10 mai puternic, o suspensie modificată și un design exterior interesant, în timp ce interiorul este îmbrăcat în piele și alcantara. Mașina vine însoțită de sloganul “Născut pe circuit, construit pentru șosea”.

Audi R8 Coupe și Spyder sunt puse în mișcare de un motor V10 aspirat de 5.2 litri, produs la uzina din Gyor, Ungaria, disponibil în două versiuni de putere, ambele fiind echipate cu filtru de particule. Clienții pot selecta modelul cu 570 de cai putere și un cuplu de 550 Nm, care ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și care atinge o viteză maximă de 324 km/h sau pot opta pentru ceva și mai impresionant: 620 de cai putere și 580 Nm și 0-100 km/h în doar 3,1 secunde, cu o viteză maximă de 331 km/h. Sunt cifre care fac din noul Audi R8 cel mai rapid din istorie.

Noul Audi R8Citește și:

Audi e-tron ajunge în showroom-uri cu o întârziere de patru săptămâni

Cu tehnologie preluată de la mașinile de curse R8 LMS GT3 și R8 LMS GT4, noul Audi R8 are un centru de greutate extrem de coborât.

În funcție de motorul comandat, cel care urcă la volanul noului R8 primește trei programe de rulare (uscat, ud și zăpadă), acestea adaptând parametrii dinamici la condițiile de rulare. Sistemul ESC (Electronic Stabilization Control) ajută noul R8 să reducă distanța de frânare de la 100 km/h cu până la 1,5 metri și de la 200 km/h cu până la 5 metri.

Noul Audi R8

Mașina este echipată standard cu jante din aliaj de 19 inci, iar cele de 20 de inci ultra-ușoare cu design aerodinamic vor fi disponibile opțional. Ca alternativă la discurile din oțel oferite standard, noul Audi R8 poate primi discuri ceramice.

Cu astfel de dotări, pare o bestie noul R8, iar natura agresivă îi este confirmată de grila Singleframe, care este mai lată și care are o înfățișare mai plată, dar și de capota lată. Farurile LED îl fac să pară furios pe șosea.

Noul Audi R8

Trei pachete exterioare sunt disponibile, în funcție de motorul ales, acestea adăugând o serie de accente interesante în partea frontală, în părțile laterale și un difuzor cu aspect special. Opțional, se poate comanda logo-ul cu patru cercuri în negru lucios. Nemții aduc în gamă și două culori noi, Kemora Gray și Ascari Blue.

Noul Audi R8 va ajunge în showroom-uri în prima parte a anului viitor.

Adaugati comentariu