Noul Audi RS 4 Avant e mai rapid ca niciodată!

Audi RS 4 Avant

Noul Audi RS 4 Avant vine la Frankfurt mai rapid ca niciodată. Motorul său 2.9 TFSI cu 450 CP și cuplu de 600 Nm îl transformă pe noul RS în curajosul familiei A4. Tracțiunea integrală quattro expediază puterea motorului V6 către toate cele patru roți.

Ajuns la cea de patra generație, Audi RS 4 Avant este inspirat de mașina de curse Audi 90 quattro IMSA GTO din anii ‘80. Cu prize de aer uriașe și grila Singleframe, cu faruri Matrix LED opționale, baby RS-ul de la Audi pare mai agresiv și mai capabil.

Audi RS 4 Avant

Pasajele roților sunt acum cu 30 de milimetri mai late, pentru a sublinia faptul că modelul beneficiază de sistemul quattro. În partea posterioară, RS 4 vine cu un difuzor de aer, cu un sistem de evacuare RS cu țevi ovale și cu eleronul RS pe acoperiș. Culoarea exterioară Nogaro blue cu efect perlat amintește de prima generație a ultra-performantului Avant, care a văzut lumina zilei în 1999. Noul Audi RS 4 Avant rulează pe jante din aluminiu de 19 inch, cele de 20 de inch fiind disponibile opțional.

Motorul V6 dezvoltă 450 CP sub capota lui RS 4 Avant și un cuplu de 600 Nm, cu 170 Nm mai mult ca la generația anterioară, disponibil între 1.900 și 5.000 rpm. Sunt cifre care fac mașina să alerge de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde până la o viteză maximă de 250 km/h. Pachetul opțional RS propulsează bolidul până la 280 km/h.

Audi RS 4 Avant

Puterea motorului 2.9 TFSI biturbo este expediată permanent către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii tiptronic cu opt rapoarte și configurație sportivă. Un diferențial spate este disponibil opțional. Noul model face un pas mare și în ceea ce privește eficiența, pentru că acum consumă 8,8 l/100 km, cu 17% mai puțin ca anteriorul. Noul Audi RS 4 Avant cântărește 1.790 kilograme, cu 80 mai puțin ca înainte.

Suspensia sport RS care echipează mașina în configurație standard este acum cu șapte centimetri mai coborâtă ca la modelul A4 standard cu suspensie sport obișnuită. Viitorul posesor poate bifa opționale ca Dynamic Ride Control (DRC), frâne ceramice și direcție RS. În plus, își pot configura mașina în funcție de preferințe, prin intermediul sistemului Audi Drive Select.

Audi RS 4 Avant

Interiorul în nuanțe închise subliniază ADN-ul sportiv al lui RS 4 Avant. Scaunele RS sport, volanul multifuncțional RS, îmbrăcat în piele, cu partea inferioară aplatizată, schimbătorul și pragurile iluminate au primit toate logo-ul RS.

În bordul Audi Virtual Cockpit și pe head-up display, șoferul va primi informații referitoare la accelerație, la presiunea din anvelope și la cuplu. Programul de personalizare Audi poate răspunde cam oricărei cerințe speciale venite din partea clienților.

Audi RS 4 Avant poate fi comandat începând cu această toamnă și va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor. Nemții au anunțat un preț de 79.800 de euro!

Adaugati comentariu