Noul Audi RS6 Avant – Informații și fotografii oficiale

Noul Audi RS6 Avant (13)

Noul Audi RS6 Avant este aici. Este unul dintre cei șase membri ai familiei de performanță RS. Un motor V8 twin-turbo îi asigură mașinii de familie cifre impresionante.

Propulsorul V8 TFSI twin-turbo de 4.0 litri dezvoltă 600 de cai putere și un cuplu de 800 Nm sub capota noului Audi RS6 Avant. Unitatea este cuplată la un sistem mild-hybrid de 48 de volți, care ajută la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor. Audi susține că RS6 Avant consumă cu 0,8 l/100 km mai puțin ca generația pe care o înlocuiește, grație sistemului MHEV, dar și datorită tehnologiei cylinder-on-demand, care dezactivează mai mulți cilindri (2, 3, 5 sau 8) în sarcină parțială.

Versiunea sportivă a celei de-a patra generații ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde și are nevoie de 12 secunde pentru a atinge 200 km/h. Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h. Echipată cu Dynamic Package, mașina atinge 280 km/h, iar Dynamic Package Plus impinge viteza maximă la 305 km/h.

RS Avant primește o mână de ajutor și datorită noii funcții Launch Control, integrate în transmisia automată Tiptronic cu 8 repte, care asigură putere și cuplu maxime încă de la plecarea de pe loc.

Noul Audi RS6 Avant (5)

Audi RS6 Avant este echipat standard cu sistem de tracțiune integrală quattro. Față de modelul standard, versiunea de performanță are o gardă la sol redusă cu 20 mm. Suspensia pneumatică oferită tot standard reduce garda la sol cu încă 10 mm, la viteze de peste 120 km/h. Opțional, se poate comanda suspensia RS sport cu amortizoare adaptive reglabile electronic în trei nivele.

Cel aflat la volan poate selecta unul dintre modurile de rulare disponibile la bord: comfort, auto, dynamic, efficiency, dar și RS1 și RS2. Acestea din urmă pot fi activate prin intermediul butonului RS mode, aflat pe volan, și pot fi configurate individual.

Noul Audi RS6 Avant (16)

Este ușor de recunoscut noul RS6 Avant, pentru că are o grilă Singleframe finisată în negru lucios, prize de aer mai mari, un eleron deasupra lunetei și terminații cromate ale sistemului de evacuare RS. Treisprezece culori exterioare sunt disponibile în gamă, printre care Nardo grey și Sebring black, specifice gamei de performanță.

Șoferul de RS ia loc în scaunele RS sport îmbrăcate în piele perforată Valcona, cu logo-ul RS brodat.

Noul RS6 Avant își va face debutul public la Salonul Auto de la Frankfurt. Primii clienți își vor primi mașina în ianuarie 2020. În premieră, modelul ajunge și în Statele Unite.

Adaugati comentariu