Noul Audi SQ5 are un motor turbo V6 de 3 litri și 354 CP

În septembrie 2016, Audi prezenta a doua generație a SUV-ului de clasă medie Q5. Acum a sosit momentul să facem cunoștință cu versiunea de înaltă performanță Audi SQ5.

Cea mai puternică variantă a noului Q5 este echipată cu un motor TFSI complet nou, cu supraalimentare turbo (versus compresor mecanic la vechiul SQ5), raport înalt de compresie și cilindreea de 3 litri. Acesta dezvoltă 354 CP și 500 Nm, propulsând noul Audi SQ5 de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Consumul mediu este estimat la 8,3 l/100 km.

Singura transmisie disponibilă este o cutie automată Tiptronic cu opt trepte și rapoarte inferioare scurte, pentru o dinamică mai accentuată. Standard se oferă o suspensie sport adaptivă, iar opțional poate fi specificată o suspensie pneumatică cu gardă la sol variabilă.

La nivel estetic, Audi SQ5 se deosebește de modelele convenționale din gamă prin pachetul aerodinamic dedicat, jantele de 20 inch standard (21 inch opțional), discurile față ventilate cu diametrul de 350 mm și grila Single Frame de culoare neagră.

Noul Audi SQ5 beneficiază, de asemenea, de tracțiune integrală permanentă quattro și de un diferențial sport opțional. Acesta poate redirecționa mai mult cuplu către roata spate dinspre exteriorul unui viraj, pentru a favoriza efectul supravirator. Totul, bineînțeles, spre deliciul pilotajului, dar și pentru a reduce subvirarea și a îmbunătăți agilitatea.

audi-sq5 (5)

Adaugati comentariu