Noul Bentley Continental GT, dezvăluit oficial

Bentley Continental GT a ajuns la cea de-a treia generație. Cu un design seducător, ce emană agresivitate prin toți porii, noul Bentley Continental GT își trage seva inspirație din conceptul EXP 10 Speed 6, prezentat la Geneva în 2015.

Noul coupe este construit pe platforma modulară MSB a grupului VW, dezvoltată de Porsche și folosită și de noua Panamera.

Interiorul este dominat de un ecran tactil de dimensiuni apreciabile, cu diagonala de 12,3 inch, ce își face apariția în centrul planșei de bord finisată integral cu piele, lemn și aluminiu, atunci când motorul este pornit. Dacă mașina staționează display-ul este ascuns sub un capac escamotabil. Instrumentele de bord, de asemenea, digitale afișează aceeași diagonală de 12,3 inch.

bentley-continental-gt (21)

Mult mai interesant, însă, este însuși motorul noului Bentley Continental GT: un bi-turbo W12 creditat cu 635 CP (460 kW) și 900 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte și dublu ambreiaj, furizată de Porsche), aceeași cutie care a debutat și pe Panamera. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 3,6 secunde, viteza maximă fiind de 333 km/h. 

Motorul, direcția, transmisia și suspensia pneumatică cu trei camere standard pot fi setate în mai multe moduri individuale de condus, grație sistemului numit Bentley Dynamic Ride. Bentley oferă, în premieră, și funcții de conducere semi-autonomă și de asistență automată la parcare. Continental GT este dotat cu un sistem de tracțiune integrală activă, ce trimite, în condiții normale de aderență, cuplul maxim preponderent spre puntea spate – totul pentru un plus de sportivitate și precizie direcțională la limită.

bentley-continental-gt (14)

Adaugati comentariu