Noul BMW 530e – Plug-in hybrid cu autonomie mai mare

BMW 530e (2)

Noul BMW 530e vine acum cu autonomie cu peste 30% mai mare și emisii reduse, dar și tehnologie de ultimă oră.

Noua tehnologie a celulelor de baterii contribuie sporește autonomia electrică a modelului, acesta fiind acum capabil să ruleze între 61 și 66 de kilometri cu emisii zero. Tehnologia BMW eDrive reduce consumul mixt de combustibil și emisiile de dioxid de carbon cu peste 20%.

Versiunea este disponibilă și cu tracțiune integrală inteligentă xDrive, cu o autonomie electrică între 55 și 58 de kilometri.

Test comparativ BMW 530e versus Mercedes-Benz E 350e

Capacitatea noii baterii litiu-ion de la BMW 530e a crescut de la 9,2 la 12,0 kWh, fără ca unitatea să crească în dimensiuni. Bateria este amplasată sub banchetă pentru a nu afecta semnificativ spațiul oferit de portbagaj, care este de 410 litri.

Aripa stângă față găzduiește portul de încărcare. Bateria poate fi încărcată în mai puțin de șase ore de la  priză domestică folosind cablul de încărcare oferit în echiparea standard. Un wallbox asigură încărcarea în trei ore și 35 de minute.

BMW 530e (1)

Sistemull plug-in hybrid integrează un motor de 2.0 litri pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 184 de cai putere, și un motor electric de 113 cai putere, pentru un total de 252 de cai putere și un cuplu maxi de 420 Nm. Puterea este transmisă către puntea față sau, în cazul versiunii xDrive, către ambele punți, prin intermediul unei transmisii automate Steptronic cu opt rapoarte.

De 6,1 secunde are nevoie BMW 530e Sedan pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, în timp ce 530e xDrive aleargă de pe loc până la 100 km/h în 6,2 secunde. Viteza maximă a ambelor este de 235 km/h.

Cel aflat la volan poate alege unul dintre modurile de rulare puse la dispoziție de sistemul eDrive. Astfel, în setarea standard AUTO eDRIVE, mașina poate rula cu viteze de până la 110 km/h. ajunge la 140 km/h în modul pur electric atunci când este cuplat modul MAX eDrive.

Pentru protecția pietonilor, un semnal sonor de avertizare, conceput special pentru modelele BMW electrificate, este generat atunci când mașina rulează în modul electric la viteze de până la 30 km/h.

 

Adaugati comentariu