Noul BMW M550d xDrive: Cel mai puternic diesel cu şase cilindri din lume

BMW a lansat M550d xDrive, versiune de vârf a noii Serii 5 înzestrată cu cel mai puternic motor diesel cu şase cilindri din lume, o unitate dusă la extrem, cu patru turbine și 400 CP.

Noul BMW M550d xDrive face parte din familia de modele sportive M Performance, situate în gamă sub variantele sport de top dezvoltate de divizia M, urmând să fie disponibil în ambele versiuni de caroserie, sedan și Touring. Vedeta incontestabilă este motorul diesel de 3.0 litri, 6 cilindri în linie, preluat de la 750d  Xdrive și supraalimentat cu nu mai puțin de patru turbocompresoare. Soluția, folosită în premieră pentru un motor diesel, apelează la două turbine folosite la turații reduse și alte două, cu geometrie variabilă, dedicate palierului superior, presiunea maximă a sistemului de injecție common-rail atingând pragul de 2.500 bar. Pentru reducerea emisiilor, motorul dispune de filtru de particule, convertor catalitic NOx şi sistem SCR cu injecţie AdBlue.

Puterea maximă demnă de un supercar, cifrată la 400 CP, este atinsă la 4.400 rpm, iar cuplul maxim de 700 Nm este livrat încă de la 2.000 rpm. Faţă de generaţia precedentă, motorul livrează un plus de 14 kW/ 19 CP şi 20 Nm, în timp ce consumul a scăzut cu 11%, media anunțată oficial fiind realmente impresionantă, ținând cont de resursele disponibile: 5,4 – 6,6 litri/100 km și emisii de CO2 de 173 – 142 g/km. Noul BMW M550d xDrive accelerează în 4,4 secunde (Touring: 4,6 s) de la 0 la 100 km/h şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

BMW M550d xDrive este echipat standard cu o cutie automată cu 8 trepte, Steptronic sport, acompaniată de sistemul inteligent de tracțiune integrală xDrive, inclus de asemenea în echiparea de serie. Sistemul acordă prioritate punții spate, în mod normal, dar redirecționează permanent cuplul către roata care are nevoie. Suspensiile sport M, direcția Integral Active Steering, pachetul aerodinamic M și evacuarea M Performance, plus frânele M sport cu etrierele albastru metalic, inscripționate M, sunt alte trăsături definitorii ale noului top-model diesel BMW M550d xDrive.

BMW va deschide listele de comenzi pentru noul M550d xDrive, inclusiv în România, luna viitoare, când vor fi comunicate şi preţurile, primele livrări fiind aşteptate în august.

bmw-m550d (3)

Adaugati comentariu