Noul BMW Seria 3 poate fi deja comandat – informații și prețuri

În anul în care se împlinesc patru decenii de la apariția primului model BMW Seria 3, a șasea generație primește un set de modificări, comenzile pentru această versiune cu facelift putând fi făcute începând din acest moment.

Aproape un sfert dintre mașinile BMW vândute la nivel internațional sunt modele BMW Seria 3 (Sedan,Touring sau GT), un procent care arată mai bine decât orice cuvinte cât de important este acest model pentru marcă. Dacă ar fi să mai adăugăm la statistică și Seria 4 care, până nu de mult, era de fapt un BMW Seria 3 Coupe, greutatea acestui segment în planurile companiei bavareze crește și mai tare.

Anul 2015 aduce o revitalizare a gamei care presupune un design mai puternic, tehnologie mai avansată și motoare de ultimă oră, cele mai importante fiind unitățile în trei cilindri, o premieră pentru BMW Seria 3.

Prețul de pornire pentru noile BMW Seria 3 este de 31.868 euro cu TVA inclus pentru modelul 318i Sedan echipat cu un motor de 1,5 litri și 136 CP, respectiv 33.418 euro cu TVA pentru modelul cu același motor, dar în versiunea de caroserie Touring. Faceliftul a adus modificări la nivelul cutiei de viteze și a trenului de rulare, pentru un comportament dinamic mai bun și mai mult confort.

De asemenea, au fost vizate și consumul și emisiile de CO2, modelul BMW 320 EfficientDynamics Edition – în configurația cu cutie automată și jante de 16 inci – coboarând nivelul emisiilor la 99g CO2 per kilometru. Pe lângă un consum extrem de mic asociat acestor emisii, o valoare atât de mică poate fi atrăgătoare și pentru cei care caută să mențină cât mai jos nivelul total de emisii al unei flote auto. Prețul acestui model, echipat cu un motor diesel de doi litri modificat care dezvoltă 163 CP la 4.000 rpm și 400 Nm între 1.750 și 2.250 rpm, este de 39.680 euro cu TVA.

La interior, principalele noutăți sunt sistemul iDrive îmbunătățit (porniri mai rapide, calculări semnificativ mai rapide ale traseului și o grafică 3D mai realistă) și un Head-Up Display cu afișaz complet color.

Livrările noului BMW Seria 3 vor începe din data de 25 iulie 2015, moment în care vor ajunge și primele mașini în showroomuri. Comenzile, însă, pot fi lansate în orice clipă începând de astăzi, 21 iulie.

Adaugati comentariu