Noul BMW Seria 3 Touring – Informații și fotografii oficiale

Noul BMW Seria 3 Touring (1)

Noul BMW Seria 3 Touring redefinește spațiul în clasa compactă. Versiunea break a modelului Seria 3 impune noi standarde în design și dinamică. Mașina va fi dezvăluită oficial la evenimentul #NEXTGen, care va avea loc la BMW Welt de la Munchen, la sfârșitul acestei luni.

Agil, ușor de manevrat și foarte confortabil. Sunt calitățile pe care BMW le trece în contul noului său break. Cu un coeficient aerodinamic de 0,27, noul BMW Seria 3 TOuring primește imaginea agresivă și sigură tipică modelului aflat la cea de-a șasea generație, confirmată de grila de mari dimensiuni, flancată de faruri full-LED, opțional BMW Laserlight. La capătul opus, apar stopuri cu partea superioară întunecată, în echiparea standard.

Noul BMW Seria 3 Touring (13)

Break-ul a crescut față de generația pe care o înlocuiește, ajungând acum la o lungime de 4.709 mm (76 mm în plus), o lățime de 1.827 mm (16 mm în plus) și o înălțime de 1.470 mm (8 mm în plus). Și ampatamentul a fost extins cu 41 mm până la 2.851 mm.

Cabina noului Seria 3 Touring propune o atmosferă premium, cu o structură clară și precisă a comenzilor și cu materiale exclusiviste, cum ar fi pielea Vernasca. Panoul de bord este îmbrăcat în Sensatec.

Noul BMW Seria 3 Touring (9)

Un acoperiș panoramic cu o suprafață de 0,8 metri pătrați, oferit opțional, aduce lumină în mașină, iar iluminarea cu LED a cabinei este standard, în timp ce Welcome Light Carpet poate fi comandat contra cost.

Ocupanții iau loc în scaune sport din piele, noi pentru șofer și pasagerul din față, iar șoferul primește în palme un nou volan multifunctional, îmbrăcat în piele. Și selectorul de trepte a primit un look nou, ca și consola care integrează controller-ul iDrive, butonul start/stop și butoanele pentru Driving Experience Control.

Noul BMW Seria 3 Touring (2)

Echiparea standard include radio Professional cu șase difuzoare, iar opțional, se poate alege sistemul Harman Kardon Surround cu 16 difuzoare.

Versiunea Touring promite spațiu superior pentru umeri și coate, dar și la cap, în timp ce pasagerii aflați pe bancheta din spate vor primi spațiu generos la genunchi. Pe banchetă pot fi instalate trei scaune de copii, două dintre acestea putând fi fixate cu sistemul ISOFIX.

Portbagajul oferă un volum de 500 de litri, cu 5 litri mai mult ca generația anterioară. Bancheta se poate rabata standard 40:20:40, asigurând astfel un spațiu de 1.510 litri. Ușa portbagajului poate fi operată automat. Compartimentul de încărcare este cu 112 milimetri mai lat, iar deschiderea sa este cu 125 milimetri mai largă. Este oferită și o plasă care desparte spațiul destinat bagajelor de cabină.

Parking Assistant Plus, Park Distance Control și camera de marșarier și cea cu vedere 360 de grade îi asigură șoferului manevre mai facile.

Noul BMW Seria 3 Touring (27)

În versiune standard, noul BMW Seria 3 Touring vine cu un instrumentar de bord crescut de la 2,7 la 5,7 inci și un Control Display cu o diagonal între 6,5 și 8,8 inci. Se poate comanda contra cost BMW Live Cockpit Professional cu instrumentar de bord de 12,3 inci și Control Display de 10,25 inci.

Noul BMW Intelligent Personal Assistant, care poate fi activat prin simpla rostire a salutului “Hey BMW” transformă mașina într-un partener de drum de încredere. Acesta recunoaște vorbirea naturală și poate controla, de exemplu, climatizarea și sistemul multimedia.

Apare la bord o nouă generație de head-up display, care redă informațiile pe o suprafață cu aproximativ 70% mai mare decât în cazul generației anterioare.

Noul BMW Seria 3 Touring (11)

BMW Seria 3 Touring propune trei versiuni pe benzină și trei versiuni diesel în momentul lansării. BMW M340i xDrive Touring cu motor cu șase cilindri în linie și 374 cai putere va fi sportivul gamei. BMW 320i Touring vine cu 184 de cai putere, iar BMW 330i asigură 258 de cai putere.

BMW 330d xDrive Touring este pus în mișcare de un motor diesel care produce 265 de cai putere. BMW 318d Touring vine cu 150 de cai putere, în timp ce BMW 320d Touring oferă 190 de cai putere. Acestea din urmă sunt cuplate standard la o transmisie manuală cu șase rapoarte sau opțional, la o transmisie automată Steptronic cu opt rapoarte. Steptronic este standard la toate celelalte versiuni.

Noul BMW Seria 3 Touring (25)

Și sistemul de tracțiune integrală este standard la cele mai multe versiuni, cu excepția BMW 330i și BMW 320d, care pot primi opțional sistemul xDrive. Toate motoarele sunt conforme cu noul standard Euro 6d-TEMP. În 2020, își va face apariția în gamă, pentru prima oară, și o versiune plug-in hybrid.

Viitorul posesor de BMW Seria 3 Touring poate bifa căsuța pentru suspensia M Sport, care apropie mașina cu 10 milimetri de sol, sau cea pentru suspensie Adaptivă M, cu amortizoare controlate electronic. Ambele vin cu direcție sport variabilă. Sunt disponibile și frâne M Sport pentru puntea față, care vine la pachet cu etriere vopsite în albastru. BMW M340i xDrive Touring vine standard și cu diferențial M Sport, disponibil opțional la BMW 330i Touring, BMW 330i xDrive Touring și BMW 330d Touring.

Noul BMW Seria 3 Touring (14)

Noul Seria 3 Touring este la fel de sigur ca oricare alt model BMW. Acesta primește sistem de avertizare la coliziune frontală cu frânare de urgență și avertizare la părăsirea benzii de circulație în versiune standard. Opțional, Driving Assistant Professional cu Active Cruise Control și funcție Stop & Go, Lane Change Warning, Evasion Assistant, Cross Traffic Alert și Emergency Stop Assistant sunt pe listă.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top