Noul BMW Seria 6 Cabriolet la debut

Noul BMW Seria 6 Cabriolet  şi-a făcut oficial debutul pe piaţa din România pe 26 martie în două variante de motorizare: 640i, la preţul de 72 050 Euro fără TVA şi 650i, la preţul de 83 600 Euro fără TVA.

BMW Seria 6 Cabriolet a fost prezentat presei într-un eveniment care a adus în punct central designul. Evenimentul a fost găzduit de showroomul de mobilă BOConcept din Bucureşti, iar alături de exponate elegante de mobilier s-au găsit şi aparate HiFi aparţinând Bang & Olufsen. Evenimentul s-a dorit astfel o întâlnire a trei mărci care au o tradiţie bogată a designului având în prim plan noul BMW Seria 6 – unul dintre cele mai emblematice şi elegante modele BMW.

Jochen Paesen, BMW Group Design, a oferit o perspectivă unică a noului model care are ca principală temă de inspiraţie apa – de la curgerea fluidă a suprafeţelor caroseriei, până la formele elegante ale interiorului inspirate din lumea yachturilor sau a bărcilor cu motor.

„Am vrut să arătăm că în spatele tehnologiei de ultimă oră stă un design clasic, elegant şi plin de forţă. Şi cine putea explica mai bine acest lucru decât un membru al echipei de design BMW implicat direct în dezvoltarea acestui model. A fost o prezentare cu adevărat deosebită, pentru că s-a oferit o prespectivă unică asupra modului în care se creează un nou model la BMW. 

În acelaşi timp am avut parte de un decor special, cu două mărci care pun de asemenea accentul pe design: BOConcept şi Bang & Olufsen”, a vorbit Alex Şeremet, Corporate Communication BMW Group România, despre ideea din spatele evenimentului.

Noul model vine cu o serie de premiere tehnologice pentru segment, printre care două motorizări TwinPower Turbo de ultimă generație, cutie de viteze automată cu 8 trepte (disponibilă standard pe ambele versiuni), direcţie integrală (Integral Active Steering), ultima generaţie de Head-Up Display full-color sau display cu tehnologie flat screen la interior.

Oferit standard este sistemul Dynamic Driving Control care permite alegerea între mai multe moduri de comportament al automobilului – de la Confort, la Sport +. Acesta setează răspunsul a mai multe sisteme – de la amortizoare la  Dynamic Drive (bare stabilizatoare faţă şi spate controlate electronic, echipament opţional), de la direcţie la acceleraţie sau cutie de viteze.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt oferite standard pe noul model. Acestea includ sisteme micro hybrid precum recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration) sau controlul inteligent al sistemelor auxiliare electrice precum pompa de apă. În premieră pentru segment este oferit sistemul Auto Start Stop, disponibil standard pentru motorizarea 640i.

[_newpage_]

Un element important care distinge oferta pentru România a gamei BMW este includerea în preţul de bază a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acoperă operaţiile de bază pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100 000 km şi este transmisibil în cazul în care automobilul îşi schimbă proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service+Repair Inclusive şi/sau pentru 6 ani sau 120000 km.

BMW Basic Service Inclusive asigură gratuit următoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/înlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor şi lichidului de frână, verificarea şi revizia standard a autovehiculului în conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

“Sunt cu adevărat speciale momentele în care pot spune cu aşa de multă convingere: acesta este cel mai bun automobil din segment. Aveţi în faţă unul dintre cele mai elegante modele BMW din istorie. Deşi este vorba de un cabriolet, noul BMW Seria 6 este un adevărat drivers car, construit pentru plăcerea de a conduce”, a declarat Marco Schulz, director general BMW Group România.

Noul model va fi fabricat la Dingolfing, Germania, în aceeaşi locaţie cu gama BMW Seria 5 şi BMW Seria 7, folosind tehnologii inovatoare de planificare a producţiei, dar şi soluţii de eficientizare care reduc consumul de energie. Este exemplu noului sistem de prese cu prelucrare progresivă care poate prelucra până la 160 de componente pe minut şi realizează o economie, pe parcursul unui an, de aproximativ cinci milioane kilowatt-oră comparativ cu procesele convenţionale de matriţare.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet continuă o tradiţie bogată a mărcii şi reinterpretează modern valorile automobilelor BMW decapotabile cu patru locuri. Noul model păstrează trăsăturile clasice de design, aşa cum au fost definite de BMW 501, 502 sau 503 – capota alungită care inspiră putere şi prestanţă, habitaclul împins mult în spate, ampatamentul mărit pentru mai multă stabilitate pe şosea. În acelaşi timp oferă toate elementele pentru o călătorie luxoasă şi confortabilă, specifică unui Grand Tourer, dar oferă şi sportivitatea remarcabilă BMW.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top