Noul Canter 4×4

Sosirea unui Fuso Canter complet reproiectat a marcat lansarea noii generaţii de camioane în octombrie 2011. Şi acum, pentru prima dată, varianta cu tracţiune integrală ajunge şi pe piaţa din Europa.

Producţia de la fabrica Tramagal din Portugalia va începe la sfârşitul lunii februarie 2012. Modelul Canter 4×4 este 6C18 cu masa maximă autorizată de 6,5 tone, o cabină Comfort de 2 m lăţime, şi o putere de 129 kW (175 CP). Tracţiunea integrală poate fi activată sau dezactivată în timpul mersului şi oferă o eficienţă ridicată a consumului de combustibil. Autovehiculul este echipat standard cu o punte spate care beneficiază de blocare diferenţiată. Transmisia este manuală în cinci trepte, iar raportul punţii din spate este de 1:5.285.

Clienţii au posibilitatea de a alege între o cabină individuală şi o cabină echipată cu 3, respectiv 7 locuri, cu ampatamente de 3.415 mm şi 3.865 mm. Capacitatea de încărcare a şasiului variază între 3.500 kg şi 3.735 kg. Datorită structurii sistemului de tracţiune integrală, unghiul de atac este de 35 de grade faţă de cel de 18 grade al modelului Canter 4×2 – în timp ce, unghiul de pornire este de 24 de grade, faţă de cel de 11 grade regăsit la modelul anterior. Garda la sol a crescut de la 219 mm până la 320 mm.

Capacitatea off-road a camionului Fuso Canter 4×4 face din acesta alegerea ideală pentru sarcinile în care este nevoie de operare pe alte suprafeţe decât cele asfaltate, mai exact în şantierele de construcţie, în sectorul energetic sau în cel de servicii, precum detaşamentele de pompieri. Pentru autorităţile municipale, acesta poate fi folosit pentru servicii de deszăpezire, echipat cu plug de zăpadă şi dispozitiv de împrăştiere a sării. Are o lăţime de 2 m, ceea ce înseamnă că se poate descurca cu uşurinţă pe drumuri înguste.

Eficienţa camionului Canter 4×4 este demonstrată cel mai bine în contextul şantierelor de construcţii, de exemplu, imediat ce este activată tracţiunea integrală, acesta poate face faţă suprafeţelor alunecoase. Capacitatea mare de încărcare, costurile favorabile de întreţinere şi funcţia opţională start/stop fac din camionul Canter 4×4 un cal de povară eficient în ceea ce priveşte costurile.

Forţa practică specifică camionului Canter a rămas neschimbată: manevrabilitate bună (întoarcerea Canter 4×4: 13,5 m sau 15,1 m, în funcţie de versiune), economie de spaţiu prin cabina aşezată peste motor, design robust, poziţie discretă a schimbătorului de viteze pe bord, siguranţă îmbunătăţită datorită structurii solide a cabinei şi uzură mai mică a frânei  ca rezultat al frânei de motor, ca dotare standard.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top