Noul Chevrolet Corvette C8 – Informații și fotografii oficiale

Chevrolet Corvette C8 (6)

Chevrolet Corvette C8 în versiune Stingray le-a făcut o surpriză fanilor. Și-a făcut apariția cu motor V8 aspirat și peste 500 de cai putere.

Chevrolet a prezentat noul Corvette în versiune de bază, cu o noutate: motorul său V8 Small Block aspirat natural este amplasat central, o soluție aleasă în premieră de constructorul american pentru un model de serie. Propulsorul de 6,2 litri, care dezvoltă 502 cai putere și 637 Nm, a primit o protecție exterioară din sticlă. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj.

Chevrolet Corvette C8 (9)

Pentru o experiență mai intensă, șoferul poate schimba treptele nu numai prin intermediul noului schimbător Electronic Transmission Range, ci și cu ajutorul padelelor de pe volan.

De mai puțin de 3 secunde are nevoie Corvette C8 pentru a ajunge de la 0 la 100 mph (96 km/h), atunci când este comandat pachetul Z51 Performance.

Apar două moduri de rulare noi: MyMode și Z mode, pe lângă Weather, Tour, Sport and Track.

Chevrolet Corvette C8 (2)

Noul Chevrolet Corvette C8 Stingray măsoară 4.630 de milimetri în lungime, fiind cu 137 de milimetri mai lung decât generația pe care o înlocuiește. Și ampatamentul mașinii a crescut până la 2.723 de milimetri, dar Stingray cel nou este cu 56 de milimetri mai îngust ca vechiul: 1.933 de milimetri. Apar în gamă trei culori noi: Rapid Blue, Zeus Bronze și Accelerate Yellow.

Proporțiile mai generoase îi aduc și un plus de greutate. 1.527 de kilograme cântărește acum, cu 166 de kilograme mai mult ca vechiul Stingray.

Chevrolet Corvette C8 (5)

Cabina noului model vine cu instrumentar de bord digital de 12 inci, un ecran tactil de dimensiuni generoase, cu volan încălzit și sistem audio Bose cu 10 difuzoare sau opțional Bose Perofrmance Series u 14 difuzoare. Viitorul posesor de Corvette C8 Stingray poate comanda unul dintre cele trei tipuri diferite de scaune (GT1, GT2 sau Competition Sport) și una dintre cele șase teme coloristice interioare. Și centurile sunt disponibile în șase culori.

Un pachet Z51 aduce frâne performante, evacuare sport și amortizare adaptivă.

În Statele Unite, noul Stingray va avea un preț de pornire sub 60.000 de dolari.

Chevrolet Corvette C8 (4)

 

Adaugati comentariu