Noul CITROËN C4 PICASSO

CITROËN păseste într-o nouă etapă în ceea ce priveste strategia de produs. Marca dezvăluie primele fotografii oficiale ale noului CITROËN C4 Picasso, care urmează să fie lansat în Franța, în iunie 2013.

Expresie a tehnologiei CITROËN Créative, conceptul Technospace inaugurează o nouă etapă prin: design-ul puternic, expresiv, dezvăluit de liniile dinamice si farurile high-tech cu LED-uri 3D, inspirate de ultimele concepte ale Mărcii. Un stil interior generos, cu o ambianță luminoasă si materiale ce sporesc calitatea perceptibilă. Noul CITROËN C4 Picasso oferă o experiență a condusului de înaltă clasă, grație scaunului confortabil Relax, ce îmbunătățeste confortul picioarelor.

Un design care marchează un adevărat salt între generațiiNoul CITROËN C4 PICASSO este în primul rând un autovehicul cu un design remarcabil. Modelul beneficiază de conceptele inovatoare propuse de platforma EMP2, pentru a explora noi forme ale expresiei stilistice: consola față redusă (-70 mm), blocul motor si podeaua coborâte (între -40 mm si -50 mm la motor, si -20 mm la podea) si ecartament mărit (+82 mm în partea din față +31 mm în spate).

Primul lucru pe care s-a axat designerul Fréderic Soubirou a fost acela de a crea semnătura laterală, forma C din crom care întăreste personalitatea lateralelor noului CITROËN C4 Picasso, evidențiind în acelasi timp spațiul generos de care se bucură atât pasagerii din față, cât si cei din spate. Linia lateralelor cu panourile sculptate crează impresia de forță.

Partea frontală reprezintă dovada restilizării stilului CITROËN, grație noului compartiment motor ambițios, precum si ornamentelor scoase în relief pentru a atinge remarcabilele blocuri high-tech. Luminile de zi sub forma unei baghete subțiri de tip LED extind linia grilei de radiator, iar cele de ceață adaugă un plus de rafinament semnăturii deosebit de originale.

Design interior remarcabil
Noul CITROËN C4 Picasso se poate lăuda cu o ambianță interioară remarcabilă. Senzația de spațiu este amplificată de parbrizul panoramic si plafonul vitrat vast, ce umple întregul autovehicul de lumină. Ca si la generația anterioară de autovehicule, cabina se poate lăuda cu o suprafață vitrată excepțională (5.30 m2). Design-ul excepțional al noului CITROËN C4 Picasso se regăseste de asemenea si în ceea ce priveste calitatea materialelor si atenția acordată detaliilor. Acest autovehicul se ridică la cele mai înalte standarde de calitate perceptibilă.

Lider pe segmentul său în materie de emisii CO2 si consum de carburant
Pentru a face față provocării CO2, noul CITROËN C4 Picasso este cu 140 kg mai usor față de predecesorul său. Greutatea optimizată, completată de aerodinamica deosebită (CdA de 0.71), precum si gama optimizată de motorizări au redus semnificativ emisiile si consumul de carburant. Nivelul emisiilor a scăzut cu aproximativ 30 grame, economisind peste 1 litru la km comparativ cu generația anterioară de autovehicule.

În acelasi timp, noul CITROËN C4 Picasso este primul MPV compact echipat cu motoare cu combustie internă, ce emit mai puțin de 100 g/km of CO2. Motorizarea e-HDi 90 Airdream, asociată noii cutii de viteze cu 6 rapoarte, ETG6, emite doar 98 g/km de CO2, cu un consum de 3.8 l/100 km în ciclu combinat, un record pentru categoria sa!

Gama de motorizări a noului CITROËN C4 Picasso înregistrează numeroase puncte forte. Pe lângă cutia manuală în 6-trepte disponibilă la toate motorizările diesel (exceptând HDi 90), o nouă cutie în 6 trepte este de asemenea disponibilă: ETG6. Oferind o performanță optimizată, noua cutie de viteze poate fi asociată motorizărilor e-HDi 90 CP si e-HDi 115 CP.

Cu ETG6, conducătorii auto pot trece de pe modul manual pe cel automat în orice moment, în funcție de condițiile de rulare. Noua cutie integrează o funcție de anti-patinare, iar cursa pedalei este optimizată pentru a reduce forța, în special pentru o demarare calmă si un plus de manevrabilitate. Schimbarea rapoartelor de viteză devine mai precisă, prin impulsul dat de conducătorul auto, pentru un plus de performanță si confort. Gama de cutii de viteze este completată de cutia automată în 6 rapoarte, disponibilă din prima jumătate a anului 2014.

Adaugati comentariu